6 september 2017 in het nieuws:

Op middelbare scholen is vanaf eind volgend jaar geen suikerhoudende frisdrank meer te koop. Frisdrankproducenten stoppen met het leveren van de ongezonde drankjes aan de scholen, zegt Raymond Gianotten, directeur van de Nederlandse Vereniging Frisdranken, Waters en Sappen. Lightdranken verdwijnen niet van school.

“We verkopen graag onze drankjes, maar we nemen ook graag onze verantwoordelijkheid”, zegt Gianotten in het NOS Radio 1 Journaal. Hij denkt dat de frisdrankproducenten zichzelf niet in de vingers snijden. “We zijn een innovatieve branche met veel variatie in het aanbod.”

Volgens het Voedingscentrum is af en toe een lightdrank beter voor het lichaamsgewicht dan suikerrijke frisdrank. Maar volgens het centrum blijven water, melk, thee en koffie zonder suiker de beste optie.

Lees het hele artikel via  nos.nl

—————–

Vanaf eind 2018 zullen dus alle frisdranken met suiker verdwenen zijn uit de middelbare scholen.

Een goede ontwikkeling dat het frisdranken aanbod aangepast gaat worden op scholen.

Hopelijk volgen de ziekenhuizen ook snel!

Wel uitermate jammer dat de light en zero dranken met kunstmatige zoetstoffen niet verdwijnen.
Want dat kunstmatige zoetstoffen zoals aspartaam, acesulfaam-K en sucralose ook niet goed zijn voor het welzijn voor de gezondheid en met name het microbioom en daarmee de stofwisseling, wordt inmiddels steeds duidelijker.

Zie bijvoorbeeld dit wetenschappelijke onderzoek: Non-caloric artificial sweeteners and the microbiome: findings and challenges. en dit onderzoek van CMAJ July 17, 2017

Daarom een oproep om Nederland nog gezonder te maken:

[av_dropcap2 color=”red” custom_bg=”#444444″]![/av_dropcap2] Haal ook alle kunstmatig gezoete dranken en snoepgoed uit de schappen.

[av_dropcap2 color=”red” custom_bg=”#444444″]![/av_dropcap2] En pas dit regime ook toe bij alle ziekenhuis- en verpleeginstellingen.

 

Meer lezen:

Mijd alles wat Light is, mijd kunstmatige zoetstoffen