6 mei 2015 in het nieuws:

Europeanen worden dikker, Nederlanders vallen af.

Goed nieuws dus dat het percentage te dikke Nederlanders afneemt.

Nederlanders worden niet steeds dikker, andere Europeanen wel.

Nederlanders worden niet steeds dikker, andere Europeanen wel.

Boeken, foodblogs en sociale media

Ik vermoed dat al die voedingsboeken en mensen die actief zijn via blogs en de sociale media er sterk aan bijdragen.
De koolhydraatbeperkte boodschap, zo puur mogelijk, zo min mogelijk E-nummers, zo min mogelijk pakjes en zakjes, superfoods is dé gemeenschappelijke boodschap van de hedendaagse foodblogger.
En aangezien Nederland zeer actief is op de sociale media, komt de boodschap gewild of ongewild bij vele mensen terecht. En hoe vaker je de voordelen van anders eten (d.w.z. niet de hele dag door koolhydraten eten zoals brood, koek, snoep en sapjes) leest en ziet, dan gaan steeds meer mensen er toe over!
Zo maken wij – de Nederlanderse burgers en niet de overheid – de Nederlanders gezonder.

Niet de overheid

De overheid doet het niet voor je, want die kiest helaas vaak Bewust voor ongezond en laten ons geloven dat we er gezond van worden.
#followthemoney
Volg dus liever de boodschap van de bloggers en hedendaagse voedingsboeken dan de vetarme koolhydraatrijke light boodschap.
Doe er je eigen gezondheidsvoordeel mee en wees een voorbeeld voor je gezin en omgeving,
Goed voorbeeld doet goed volgen.

 

Zie het artikel op NOS.NL

Het probleem van overgewicht zal voor Europese landen de komende jaren alleen maar groter worden. Dat schrijft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in een rapport dat vandaag verschijnt.

Vooral in Ierland neemt het gewicht van mensen toe. In 2030 zal vrijwel elke volwassene in dat land te dik zijn. Ook de Spanjaarden, Grieken, Zweden, Oostenrijkers, Tsjechen en Britten worden snel dikker.

In Nederland zullen in 2030 juist minder dikke mensen zijn, verwacht de WHO.

Daling

In 2010 had 54 procent van de Nederlandse mannen overgewicht. De WHO denkt dat dat in 2030 minder dan de helft is. Het aantal obese mannen zal dalen van 10 naar 8 procent en het percentage vrouwen met obesitas daalt van 13 naar 9.

De WHO maakt de berekeningen met de body mass index, op basis van de combinatie lengte en gewicht. Een BMI van boven de 25 wordt gezien als overgewicht, een BMI hoger dan 30 wordt obesitas genoemd.

Meer lezen?

Hulp bij Grip op Koolhydraten
Succesverhalen
Blogs over Grip op Koolhydraten