Suiker is als alcohol

Nrc.next opent met de kop ‘Suiker is gif’. De krant vraagt zich af waarom de overheid niet ingrijpt, omdat suiker, en dan vooral fructose, extreem verslavend is. Het is ongezond en je wilt er steeds meer van. De krant schrijft verder dat er weinig aan de hand is als je de suiker die je eet, weer verbrandt in de uren daarna. Suiker zou niet veel verschillen van alcohol en tabak, omdat sprake is van een sterke gewenning aan de zoete smaak. Misbruik en verslaving liggen op de loer. (Bron: NRC Next)

Hoe geweldig is het dat er nu eindelijk een dergelijk bericht in een krant staat. De adverteerders van Sultana’s, Liga’s en ontbijtkoek (alle propvol met glucose-fructosestroop) zullen niet blij zijn met een dergelijk bericht.

Ontbijtkoek bevat 60% suikers (voornamelijk het goedkope, leververvettende glucose-frustosestroop) en met 1 plak snelle jelle krijg je al 36 gram suikers binnen.

Als nu eindelijk groots in de kranten beweerd wordt dat suiker gif is, wellicht dat de voedingsraad nu ook eens het lef heeft om andere richtlijnen op te gaan stellen. Het voedingscentrum kan dan eindelijk echt gezonde koolhydraatbeperkte richtlijnen uit brengen. Daar is de mensheid mee gediend. En de kosten van de gezondheidszorg zullen hierdoor aanzienlijk verminderen. Met de huidige vetarme koolhydraatrijke richtlijnen worden immers ca. 60% koolhydraten verorbert en dit zorgt vaak voor een ongezond hoge insulineafgifte.
Een hoge insulinespiegel gaat gepaard met ontstekingen, allergieën, stemmingswisselingen, diabetes, ziektes en kanker.

Eet minder suikers, meer vetten en meer eiwitten,
voor een gezond en energiek lichaam

Lees verder: Voedingsregels, Voedingscentrum en koolhydraten

Het verschil tussen glucose en fructose