Zoet zonder suiker – combipakket – Grip op Koolhydraten

 32,15 incl. btw

Zoet zonder suiker – combipakket

In de recepten van het boek GOK-Zoet zonder Suiker maken we veel gebruik van een aantal ingrediënten. Om het je gemakkelijk te maken zodat je direct aan de slag kan met de recepten hebben we daarom een ‘Zoet zonder Suiker-pakket’ samengesteld. In dit pakket vind je een flesje Stevia (100ml), Erythritol (300 gram), Psylliumvezels (300 gram) en Lupinemeel (300 gram).

Producten in dit combipakket:

Lupinemeel 300 gram

100% lupinemeel

Lupinemeel is gemaakt van lupinebonen. Het bevat veel hoogwaardige plantaardige eiwitten, veel voedingsvezels en weinig koolhydraten.

Voedingswaarde per 100 g: Energie 332 kcal, Eiwitten 39,8 g, Vetten 7,9 g waarvan Verzadigd 1,6 g, Koolhydraten 7,5 g, waarvan Suikers 7,5 g,, Voedingsvezels 36 g, Zout 0,1 g.

Erythritol 300 gram

100% erythritol

Voedingswaarde per 100 g: Energie 0 kJ /0 kcal, Vetten 0 g, Koolhydraten 99,8 g, waarvan Suikers 0 g, waarvan Polyolen 99,8 g, Eiwitten 0 g, Zout 0.05 g.

Stevia 100 ml

Een handig druppelflesje met 12% steviolglycosiden (stevia) oplossing.

Ingrediënten: Gedestilleerd water – Steviolglycosiden – Glycerine

Voedingswaarde: – Energie 0 Kcal, Koolhydraten 0 gram, Vetten 0 gram, Eiwit 0 gram

Psylliumvezels 300 gram

Ingrediënten: 100% biologische psyllium husk vezels, afkomstig van de schilletjes van de plant plantago ovaga. Ze zijn neutraal van smaak. Psylliumschillen kunnen ca. 40 x hun eigen gewicht in water opnemen.

Voedingswaarde per 100 g: Energie 874 kJ/208 kcal, Eiwitten 2,3 g, Vet 0,6 g, Koolhydraten 1,3 g, Vezels 84 g.

Stevia

Stevia is het zoete alternatief.
Stevioside is de zoetstof afkomstig van het plantje Stevia rebaudiana.
Het behoort tot de steviolglycosiden.

Erythritol

Erythritol is een ideale vervanger van suiker of andere zoetmiddelen. Het proeft naar suiker en het ziet er uit als suiker. Erythritol geeft een heerlijke zoete smaak aan smoothies, yoghurt, tussendoortjes, dranken, ijs en andere (na)gerechten. Erythritol is ook te gebruiken in koolhydraatarme Grip op Koolhydraten baksels. In de Grip op Koolhydraten boeken staan veel zoete baksels waarin we zowel stevia als erythritol gebruiken.

Psylliumvezels

Psylliumvezels zijn oplosbare voedingsvezels. Ze zijn belangrijk voor een goede spijsvertering, een goede stofwisseling en een regelmatige stoelgang. Psylliumvezels zorgen voor een soepele darminhoud en een betere darmpassage. Het kan daarbij je afvalvermogen bevorderen.

Psylliumvezels zijn glutenvrij en GOK-groen.

Toepassing
Het bevorderen van een natuurlijke en regelmatige stoelgang. Psylliumvezels kunnen zonder problemen gedurende langere tijd dagelijks worden gebruikt. Psylliumvezels kunnen ook tijdens de zwangerschap worden gebruikt.

Ingrediënten:
100% biologische Psyllium Husks Vezels.

In de Grip op Koolhydraten boeken staan veel broden, crackers en baksels waar psyllium in verwerkt is.

Deze psylliumvezels geven een mooi bakresultaat, niet zanderig, niet blauwig en niet te donker. Als je baksels met psyllium eet, drink er dan ook goed bij. Water, thee of koffie. Doe er je voordeel mee.

Lupinemeel

Lupinemeel is een nieuw product dat wij in onze webshop aanbieden. Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar lupinemeel is een opkomend product dat nu steeds vaker gebruikt wordt. Lupinemeel is gemaakt van lupinebonen. Het bevat veel hoogwaardige plantaardige eiwitten, veel voedingsvezels en weinig koolhydraten.
Ontdek lupinemeel in de recepten voor lupinekoekjes en lupinetaart in het boek Grip op Koolhydraten - Zoet zonder Suiker. Ook leer je in het boek hoe je lupinemeel slim kunt inzetten als vervanger voor amandelmeel of kokosmeel en hoe lupinemeel een (vegetarisch) recept extra eiwitrijk maakt!

Lupinemeel heeft verschillende voordelen:

- Glutenvrij: lupinemeel is een glutenvrij alternatief voor tarwemeel.
- Hoog eiwitgehalte: het bevat ongeveer 40% eiwit.
- Laag in koolhydraten: een goed koolhydraatarm alternatief voor tarwemeel.
- Vezelrijk: het bevat veel voedingsvezels, wat helpt bij een gezonde spijsvertering en verzadiging.

We combineren in de recepten lupinemeel met een ander koolhydraatarm notenmeel zoals amandelmeel. Dat geeft een goed bakresultaat en het smaakt lekkerder dan puur lupinemeel.

Verdere suggesties:

  • Voeg een beetje toe bij de bereiding van broden, crackers, pannenkoeken, wafels en repen een beetje lupinemeel toe om ze eiwitrijker te maken.
  • Als verdikkingsmiddel in sauzen en soepen.
  • Meng wat in smoothies of shakes. Omdat het gezonder is om lupinemeel niet rauw te eten, is het verstandig om het meel een paar minuten te roosteren in een droge koekenpan. En dan het geroosterde lupinemeel te gebruiken in een smoothie of shake.
  • Als paneermiddel voor een koolhydraatarm korstje op vlees, vis en groenten. Het geeft een extra eiwitboost aan je gerecht.

Extra informatie

Gewicht 1,0 kg