De vethysterie is de grootste zeepbel van medische wetenschap

Prof. dr. George Mann, vetexpert, in wetenschappelijk tijdschrift Science Magazine over VETARME voedingsrichtlijnen:

“Het is merkwaardig dat een verklaring die zo overduidelijk ONJUIST is – namelijk dat verzadigd vet slecht is -, zo hardnekkig wordt omarmd en uitgedragen door serieuze wetenschappers, artsen, levensmiddelenproducenten en overheden.

De redenen? Trots, winstbejag en een volstrekt gebrek aan kritisch vermogen. Werkelijk interessante ontdekkingen – waaruit blijkt dat vetten helemaal niet de boosdoeners zijn – worden stelselmatig genegeerd. Het publiek is de dupe. De vethysterie is de grootste zeepbel in de geschiedenis van de medische wetenschap.”

Lees verder het volledige artikel op de blog van medisch journalist en paleo-aanhanger Melchior Meijer: Melchior Meijer

1 antwoord
  1. M. Cremer
    M. Cremer zegt:

    Fijn te lezen. Ik functioneer al mijn leven lang vele malen beter met vet als energiebron al met koolhydraten, die ik niet goed verdraag. Elke dag gebruik ik redelijk veel slagroom. Lichamelijk en geestelijk werk ik er beter op. Het is altijd vechten tegen de algemeen heersende opvatting, maar ik volg mijn eigen intuïtie.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *