Voor Dafne Schippers geen brood, pasta en pizza
Vrijdag 12 augustus loopt Dafne Schippers haar 100 m Olympische race in Rio.
Dafne Schippers eet zo min mogelijk koolhydraten. Voor haar geen brood, pasta en pizza.
Ze eet eiwitrijk en haalt koolhydraten voornamelijk uit fruit en havermout.
Een goede basis om sterk en snel te worden!
Spieren kweek je immers ook in de keuken.
Bron: cookloveshare-mediapartner
Eetdagboeken van Olympische sporters zonder brood, aardappels en pasta
Ook uit de Eetdagboeken van Susan Kuijken, Sanne en Lieke Wevers en Afrodite Zegers blijkt dat zij afgestapt zijn van de sportvoeding die voorheen gepropageerd werd. Koolhydraten stapelen de dag voorafgaande aan een wedstrijd door borden met pasta te eten, is er voor hun niet bij.
De dagboeken lijken sterk op de voeding die ook Dafne Schippers eet. Geen slechte keuze. Met dergelijke voeding word je niet alleen krachtig en snel maar blijf je ook helder in je hoofd.
Allemaal andere takken van sport waarop met minder koolhydraten en meer eiwitten op Olympisch niveau gesport kan worden. Goed voorbeeld doet goed volgen!
Eetdagboek Turnsters Sanne en Lieke Wevers
Eetdagboek Atlete Susan Kuijken
Eetdagboek Zeilster Afrodite Zegers
Al eerder schreef ik in deze en deze blog over het eetpatroon van Dafne:
Spieren kweek je ook in de keuken
Bijzonder om te vermelden dat Dafne al een tijd géén koolhydraatrijke ‘sportvoeding’ eet, maar vooral goede eiwitrijke en vezelrijke voeding zonder gluten eet. Voor Dafne geen brood, pizza en pasta, maar veel groenten, fruit, vlees, vis, eieren, noten, zaden en langzame koolhydraten zoals havermout en quinoa. Ze heeft zelfs een voedingsblog die ze samen met haar zus Sanne beheert.
Dit is de blog met mooie gerechten en leuke verhalen: http://www.dafnelikes.com/
Het eiwitrijke eten is prima krachtvoeding voor de spieren doordat ze geen gluten eet en loze koolhydraten eet belast ze haar lichaam niet.