Productenwijzer

De Grip op Koolhydraten Productenwijzer in waaiervorm geeft van meer dan 1600 producten aan of ze GOK-groen, oranje of rood zijn.
Het is een superhandige aanvulling op de eerdere Grip op Koolhydraten boeken van Yvonne Lemmers.

Deze productenwijzer / waaier is verkrijgbaar in alle boekwinkels en via de Grip op Koolhydraten webshop

Stoplichtsysteem

1600 producten

Grip op Koolhydraten (GOK) deelt voedingsmiddelen in volgens een groene, oranje en rode lijst. Een stoplichtsysteem.

Deze productenwijzer geeft van meer dan 1600 producten aan of ze GOK-groen, oranje of rood zijn.
Met soms een toelichting met nadere informatie, zoals bijv. ‘bij < 50 gram', 'bij > 100 ml’, ‘let op….’
Door de waaiervorm kun je snel opzoeken of iets GOK-groen, oranje of rood is.
Hoe makkelijk is het om even in de waaier op te zoeken bij producten waar je nog niet helemaal zeker van bent.

Op blz. 56 van de A-Z kant staat de legenda, met daarin de verklaring van de gebruikte symbolen.

Basisboek Opgewicht, Kookboek 1 en 2

Grip op Koolhydraten Opgewicht blijft hét basisboek met de volledige richtlijnen van fase 1 (opgewicht komen) en fase 2 (opgewicht blijven). Met veel achtergrondinformatie, voorbeeldverhalen en uitleg wat koolhydraten zijn en wat ze doen in je lichaam. Ook wordt aangegeven wat je kunt verwachten als je overgaat op een ander voedingspatroon en hoe je het gemakkelijk kunt toepassen in je dagelijkse eet- en leefpatroon.

Het basisboek bevat vele makkelijke recepten en een lijst van makkelijke tussendoortjes.

Kookboek 1 en 2 bevatten vele makkelijk te maken koolhydraatarme en koolhydraatbeperkte recepten.
Op de paarse pagina’s van alle drie deze boeken staan voorbeelden van makkelijke dagmenu’s met daarin de recepten uit de boeken verwerkt.

De productenwijzer is een handige tool en goede steun om er bij te hebben. Past in je tas en in de keukenla.

Voedingsplanner en Productenwijzer: een mooie combi!

Voedingsplanner en productenwijzer: Voor houvast en inzicht is de Voedingsplanner een handig hulpmiddel om mee aan de slag te gaan. De productenwijzer in combinatie met de voedingsplanner is dan zeker een aanrader. Om dagelijks bij de hand te hebben.
Omdat in de planner ingevuld kan worden of iets GOK-groen, oranje of rood is. Hoe makkelijk is het dan om even in de waaier op te zoeken bij producten waar je nog niet helemaal zeker van bent.  Voor houvast en inzicht!

Boek 4: Grip op Koolhydraten met 70 Dagmenu’s

Grip op Koolhydraten Dagmenu’s en Productenwijzer

Boek 4: Grip op Koolhydraten met 70 Dagmenu’s : De 70 voorbeeld-dagmenu’s maken het nóg makkelijk om met Grip op Koolhydraten aan de slag.

Voor de tussendoortjes en als je niet strikt de dagmenu’s volgt is het handig om even de waaier erbij te pakken en jezelf te controleren of je nog volgens de richtlijnen van GOK je keuzes maakt.

Reacties en ervaringen

Eczeem probiotica

Een gezonde huid begint van binnenuit – Probiotica

Pak de oorzaak aan, niet het gevolg! Heb je al wel eens over je darmen nagedacht als mogelijke oorzaak van je huidklachten? In je darmen bevinden zich meer dan 1000 verschillende soorten ‘goede’ en ‘slechte’ bacteriën. Het is van belang dat deze bacteriën in balans zijn anders geeft het de ‘slechte’ bacteriën meer kans om het lichaam ziek te maken en je eczeem klachten kunnen gaan opspelen. Daar komt probiotica om de hoek kijken. Probiotica zijn levende micro-organismen, zoals bacteriën en gisten, die gunstig kunnen zijn voor onze gezondheid wanneer ze in voldoende hoeveelheden worden ingenomen. Ze helpen om de darmflora in balans te brengen door de goede bacteriën een boost te geven. Verschillende studies hebben onderzocht of probiotica gunstige effecten kunnen hebben op eczeem, vooral bij zuigelingen en jonge kinderen. Deze onderzoeken hebben aangetoond dat probiotica, wanneer ze regelmatig worden ingenomen, de symptomen van eczeem kunnen verminderen en de ernst van de aandoening kunnen verzachten.
Grip op Koolhydraten diëtist Emi Grimbergen

De GOK week van diëtist Emi

Emi's GOK ervaring: Om mezelf nog meer te verdiepen in GOK, had ik besloten om een week lang volgens deze methode te eten.  Al gauw merkte ik dat ik niet meer afhankelijk was van suikers en geen behoefte meer had aan de zoete dingen waar ik voorheen zo naar hunkerde. Omdat ik mijn koolhydratenuur tijdens het diner had, genoot ik overdag van een stabiele bloedsuiker met minder trek en sugarcrashes. In het weekend koos ik vanwege een gelegenheid om mijn koolhydratenuur te verplaatsen naar de lunch. Nog een reden waarom GOK goed vol te houden is: er is ruimte voor flexibiliteit.
Nelleke Dillema - Grip op Koolhydraten diëtist

Grip op Koolhydraten in de diëtistenpraktijk van Nelleke Dillema

Grip op Koolhydraten in de diëtistenpraktijk. Dit keer een gastblog van onze GOK diëtist Nelleke Dillema.  Nelleke: "Een koolhydraatbeperkte voeding werkt fantastisch. Dat weet ik uit eigen ervaring en uit alle verhalen van de cliënten bij mij aan tafel. Als je stopt met de toevoer van glucose, dan gaat je lichaam over op eigen vetverbranding. En dat is nu het doel van menigeen die af wil vallen: vet verbranden. Als je dat probeert met een caloriebeperkt dieet moet je lichaam dat onder dwang doen. Dat is stress voor een lichaam, want daar gaan de zorgvuldig opgebouwde reserves."