Vandaag 20 december 2013 in de krant:
“Strijden tegen diabetes met kok en diëtiste”
AMSTERDAM – De gevolgen van de ernstige en snel in omvang toenemende ziekte diabetes-2 zijn door aanpassing van de levensstijl vrijwel geheel tot 0 terug te brengen.
Binnenkort start een landelijke proef waarbij gedurende een half jaar patiënten intensief worden begeleid bij het aanpassen van hun leefpatroon. Het ministerie van Economische Zaken is bij deze proef betrokken, omdat door uitval van werknemers diabetes-2 ook veel economische schade met zich meebrengt.
Diabetoloog Hanno Pijl, diëtiste Conny Hoek en Stichting Voeding Leeft zijn er bij betrokken.
————–
Koolhydraatbeperking is hét preventieve middel tegen diabetes.
Voor diabeten is koolhydraatbeperking hét medicijn.
Lees hier het indrukwekkende verhaal van diabeet en forumlid Marjan. Ze is hard op weg om na jarenlang diabeet te zijn geweest, nu van haar diabetes af te komen.
Na een overstap naar Grip op Koolhydraten zag Marjan binnen enkele weken een spectaculaire verbetering in de bloedsuikerwaarden van 23.3 naar 5,1 en een vermindering van 40 eenheden insuline naar 8 eenheden insuline.
Geld voor dure onderzoeken is niet nodig.
De tijd is er rijp voor dat de voedingsrichtlijnen aangepast worden richting koolhydraatbeperking en minder linolzuur.
Dát zal voor de gehele Nederlandse bevolking een zegen zijn.
Er is een overtuigend afstudeerproject geweest van 2 afstuderende diëtetiek studenten Tom en Very aan de HAN in Nijmegen over ‘Diabetes en koolhydraatbeperking‘. Een literatuurstudie, diverse interviews met artsen en diëtisten en hun bevindingen van koolhydraatbeperking en diabetes én een enquête met ca. 50 respondenten (diabeten die koolhydraatbeperkte richtlijnen naleven).
Lees hier de samenvatting van het afstudeerproject diabetes en koolhydraatbeperking
Meer voorbeelden van diabeten en gezondheidsverbeteringen door koolhydraatbeperking:
Janny (64 jaar) nu ex-diabeet
Onbegrijpelijk dat op de diabetesfonds nog steeds wordt gesproken over het feit dat je gewoon suiker en koolhydraten kunt eten en dat een gezonde levenstijl maar in de helft van de gevallen diabetes 2 kan voorkomen! Ze willen veel meer geld voor onderzoek en behandeling, terwijl preventie en betere voorlichting een stuk goedkoper is. Op deze blog van Dr. Davis staat een verhaal van een kind dat de diagnose Diabetes 1 kreeg, nu zonder medicijnen kan en een gezonde waarde heeft door granen en suikers te laten! http://www.wheatbellyblog.com/ Waarom negeert het diabetesfonds en al de artsen, de meeste diabetesverpleegkundigen en diëtisten toch al deze goede ervaringen van patiënten? Het gaat toch ook om de levens van deze mensen, het is een levensbedreigende ziekte en neemt enorm toe. Onbegrijpelijk.
Dat is m.i. logisch, het is niet in het belang van de farmaceutische industrie en artsen. Kortom, hoe meer zieken, hoe meer inkomsten.
Ik denk dat er door het diabetesfonds over het algemeen over diabetes word gesproken. Hier ontstaat verwarring. Er is een duidelijk verschil tussen type 1 en 2. Misschien is het handig dat deskundigen als ook mensen die diabetes hebben allemaal duidelijk zijn om welke vorm het gaat. Een diabeet met type 1 zal nl niet van zijn diabetes afkomen door kh beperkt/arm te eten. Een persoon met type 2 zou er mogelijkerwijs wel vanaf kunnen komen.