Een interessant nieuw boek van Midas Dekkers.

Vergeleken bij alle aandacht voor koken en eten steekt die voor spijsverteren en poepen schril af. Net alsof al wat naar binnen gaat er nooit meer uit komt. Poep bevindt zich in het verdomhoekje waar eerder de seks huisde. Grootste obstakel bij praten over poep is net als toen bij seks de taal: buiten het vulgaire en medische is er weinig jargon. Maar net zoals seks naast voortplanting vooral het genot dient, is ook de ontlasting een bron van voldoening.
Lees verder op bol.com met 11 inkijkpagina’s

Poepetentje - Midas Dekkers

Kern van het leven

Want Dekkers weet wat er ligt als hij achteromkijkt: het resultaat van een miskend wonder. “Ik kom veel in boekenwinkels”, legt hij uit. “Ik zie dat daar wel duizend boeken over koken en eten liggen.

Bij al die recepten staat wel hoe het smaakt, maar niet hoe het er na anderhalve dag weer uitkomt. Terwijl daar in de donkere diepte het meest bijzondere plaatsvindt: daar wordt de energie uit het voedsel gekarnd.

En dat is natuurlijk de kern van het leven: energie opnemen uit de omgeving en daar gebruik van maken.

Wonder

Het dingetje dat wij in onze mond steken, dat is maar toeval. Het wonder is dat wij leven, omdat wij stofwisselen.
Er wordt gesproken over de transsubstantiatie, het omzetten van brood en wijn in vlees en bloed. Katholieken vinden dat zo’n wonder, dat ze er elke zondag voor in de kerk gaan zitten. Maar wat zich in je eigen lichaam afspeelt, is een minstens even groot wonder. Daarin zijn mensen helemaal niet geïnteresseerd.”

Lees hier verder op bol.com met 11 inkijkpagina’s