Het borstkankerhandboek

 

Het borstkankerhandboek – Anna van Wittenberghe

Anna van Wittenberghe is een lotgenootje. Anna is schrijfster en vertaalster. Ze heeft een aantal voedingsboeken vertaald

Anna van Wittenberghe is oud-hoofdredacteur en freelance redacteur van diverse lifestylebladen, (tekst)schrijver en vertaler. Zij vertaalde en bewerkte vele The New York Times-bestsellers op het gebied van gezondheid, psyche en voeding zoals zoals De Blue Zone Methode en Broodbuik    In 2019 kreeg zij zelf de diagnose borstkanker. Omdat het boek dat zij toen wilde lezen onvindbaar was, schreef ze Het borstkankerhandboek.

Yvonne Lemmers:

Zelf heb ik in december 2007 de diagnose borstkanker gehad. Nu dus al 14 jaar geleden. Ik ben er tot nu toe goed doorheen gekomen. Met dank ook aan mijn koolhydraatbeperkte voeding. Anna benaderde mij. Ze had haar boek bijna af maar wilde nog graag een hoofdstuk aan Grip op Koolhydraten toe voegen. Omdat het haar zoveel gebracht heeft.

Anna van Wittenberghe:

“Wat mij is opgevallen dat heel veel vrouwen die chemo of bestraling kregen, of hebben gehad, een andere smaak ontwikkelen. En dan heb ik het niet over de inrichting van hun huis, of kledingstijl, maar letterlijk. Zo ben ik zelf nooit dol geweest op zoete dingen, maar na mijn bestraling was er geen houden meer aan. Zakken zoete drop heb ik weggewerkt. Pakken koekjes. En dat hoorde ik van meer vrouwen. Met andere woorden: je hebt een koolhydraatprobleem. Want, je komt wel aan als je op die manier ‘eet’. Tegen jezelf zeggen: ‘niet verstandig wat je doet, hou ermee op,’ werkt niet. Je moet een plan hebben waar je je aan kunt houden. Ondanks dat ik behoorlijk wat dieetboeken heb vertaald, en ik heel goed weet wat vooral snelle koolhydraten doen in je lichaam, ging het er nu om een specifiek probleem aan te pakken. Dus heb ik me verdiept in Grip op Koolhydraten. ’s Morgens en ’s middags geen koolhydraten, en ’s avonds wel, binnen een tijdsbestek van één uur. Heel goed te doen. Het werkte perfect. Die extra kledingmaat was er heel snel weer af. Zonder een moment van afzien. Dat geeft een enorme boost aan je zelfvertrouwen. Ik kan het iedereen aanraden.”

Elk jaar krijgen gemiddeld 16.860 vrouwen en 140 mannen de diagnose borstkanker. Totaal 17.000. Als je deze diagnose krijgt, word je overspoeld door emoties. Ongeloof, shock en angst. Maar ook de vragen buitelen door je hoofd.

 

Daar wil je antwoorden op, en op nog veel meer aspecten die je zelf nauwelijks kunt bedenken als je in deze slechte film terecht blijkt te zijn gekomen. Want, de ene borstkanker is immers de andere niet. In dit boek voor vrouwen en mannen van jong tot oud vind je antwoorden. Je krijgt inzicht in verschillende behandelingen, de kortetermijngevolgen en de langetermijngevolgen. Ook de sociale, emotionele en psychische aspecten komen aan de orde. Net als werk en re-integratie, ontspanning, voeding, je uiterlijk en waar je hulp kunt vinden. Want als je borstkankerbehandelingen klaar zijn, is er voor jou nog niets klaar.

Ook jouw gezin, familie, vrienden, collega’s en werkgever krijgen inzicht door dit boek. In wat borstkanker betekent en hoe zij daar mee om kunnen gaan, steun kunnen geven én krijgen. Borstkanker heeft een mens immers nooit alleen.

Met in het boek o.a. diverse verhalen van lotgenoten, het borstkankerverhaal van Yvonne en hoe Grip op Koolhydraten voor Anna dé omslag was om van haar hunkering en de 6 extra kilo’s af te komen.
Met korte uitleg van de principes van GOK en een dagmenu van Anne.

Bekijk hier het boek en inkijkexemplaar via bol.com

Het borstkankerhandboek – Anna van Wittenberghe

Het borstkankerboek - Anna van Wittenberghe

Het Borstkankerhandboek – Anna van Wittenberghe

Lees meer:

 

Beginnerstips Grip op Koolhydraten

 

Tamoxifen – hormoonkuur? Afvallen kan wel. Jeanette bewijst! Al 30 kilo kwijt.

 

 

Grip op de overgang. Yvonne Lemmers geeft uitleg en praktisch advies.