*** update: de App is per 1 april 2017 uit de verkoop. Hier lees je er meer over: https://gripopkoolhydraten.nl/eind-verkoop-grip-op-koolhydraten-app-per-1-april-2017/ ***
Om op een aantal vragen en opmerkingen over de Grip op Koolhydraten App in te gaan die me via diverse kanalen bereiken vind je in deze blog antwoorden op vragen en onduidelijkheden:
[av_dropcap2 color=”red” custom_bg=”#444444″]![/av_dropcap2] Opnieuw installeren
Na een herinstallatie van de GOK-app hoef je nooit opnieuw te betalen als je met hetzelfde Apple-ID of hetzelfde Google-account werkt. De app geeft wellicht eerst aan op je opnieuw aan moet kopen. Na doorklikken verschijnt er vanzelf de boodschap dat het gratis is.
[av_dropcap2 color=”red” custom_bg=”#444444″]![/av_dropcap2] Gegevens per toestel
De gegevens die ingevoerd worden staan alleen op je mobiel / tablet waarop de GOK-app geïnstalleerd is. Installeer je de GOK-app op een nieuw toestel (dit is gratis) dan begin je weer met een app zonder je eigen toegevoegde persoonlijke gegevens.
Houd daar rekening mee. Maak desnoods screenshots van de gegevens, eigen recepten die je over wilt zetten naar je nieuwe GOK-app.
[av_dropcap2 color=”red” custom_bg=”#444444″]![/av_dropcap2] Grip op Koolhydraten App op meerdere toestellen
Met de GOK-app kun je dus op meerdere toestellen gebruik maken, mits je hetzelfde Apple-ID/Google-account gebruikt. Synchroniseren van de gegevens gaat helaas nog niet, omdat de gegevens alleen lokaal op je eigen mobiel opgeslagen zijn. Heb je GOK-app zowel op je mobiel als op een tablet geïnstalleerd, dan heb je dus in feite 2 verschillende apps. Dat is niet handig, dat weten we. We raken immers steeds meer gewend dat we moeiteloos over kunnen stappen van het ene toestel naar het andere gesynchroniseerde toestel.
We zijn aan het overwegen om de data te koppelen aan iCloud. Dat zou dan het synchroniseren en het probleem van verloren data bij overstap naar een ander toestel met hetzelfde besturingssysteem op lossen.
[av_dropcap2 color=”red” custom_bg=”#444444″]![/av_dropcap2] “Vorig jaar heb ik de app GOK aangekocht voor mijn iPhone inmiddels ben ik overgestapt naar een telefoon op android. Hoe krijg ik de GOK app op mijn android telefoon zonder dat ik deze opnieuw moet kopen?”
Omdat een iPhone en een Android twee systemen zijn, zijn er ook twee verschillende GOK-apps.
De iPhone-app werkt wel op een iPad.
Wil je de Grip op Koolhydraten App ook op je android toestel dan zit er helaas niets anders op dan de app opnieuw aan te schaffen.
Met andere apps heb je ditzelfde probleem.
[av_dropcap2 color=”red” custom_bg=”#444444″]![/av_dropcap2] “Negatieve recensies weerhouden me van het kopen van de GOK-app.”
De negatieve recensies staan er vooral uit de tijd dat de app het niet deed door grote updates van iOS. Ze zijn begrijpelijk, maar wel misleidend. De GOK-app werkt nu naar behoren. Alle geplaatste recensies blijven zichtbaar. Ze zijn alleen door de recensent zelf aan te passen of te wijzigen.
[av_dropcap2 color=”red” custom_bg=”#444444″]![/av_dropcap2] Problemen met weekmenu 4
Heb je begin 2014 weekmenu 4 – in de Appstore – aangeschaft dan kan het zijn dat je na het herinstalleren van de GOK-app problemen hebt om het weekmenu 4 er weer op te krijgen.
Dat komt omdat we door gewijzigde Apple voorwaarden destijds weekmenu 4 aan hebben moeten passen. Hierdoor zijn er in feite twee versies van weekmenu 4 in-app in de App-store ontstaan. Het kan dus voorkomen dat weekmenu 4 2x betaald is. Onze welgemeende excuses hiervoor.
[av_dropcap2 color=”red” custom_bg=”#444444″]![/av_dropcap2] Ieder gebruikt de app op zijn eigen manier
Mensen die nog niet zo vertrouwd zijn met Grip op Koolhydraten, zijn erg blij met de producten op kleur. Even zoeken en de app wijst je of bijv. speltbrood, spekblokjes, cassavemeel, ontbijtkoek of agavesiroop GOK-groen, GOK-oranje of GOK-rood is.
Velen zijn ook erg blij met de makkelijke recepten, terwijl mensen die zelf al heel ver zijn qua koolhydraatbeperkte GOK-receptuur er meer van verwachten. De recepten zijn voornamelijk afkomstig uit de diverse GOK-boeken.
Naar wens kan ieder zijn eigen recepten toevoegen. De app geeft aan, afhankelijk van de gekozen ingrediënten, welke GOK-kleur het recept heeft.
[av_dropcap2 color=”red” custom_bg=”#444444″]![/av_dropcap2] Wat kun je met deze GOK-app?
– Dag- en weekmenu’s samenstellen
– Producten zoeken en kijken of het een ‘groen’, ‘oranje’ of ‘rood’ product is. Om van te leren en vooral handig in de supermarkt.
– Voorbeeldrecepten gebruiken
– Eigen recepten (met foto) toevoegen en toepassen in de weekmenu’s
– De voorbeeldmenu’s kunnen naar wens veranderd kunnen worden door een ander recept of product te kiezen.
– Boodschappenlijst samenstellen aan de hand van de menu’s en de gekozen dagen
– Boodschappenlijstje emailen
– Weeg- en meetgegevens bijhouden en weergeven in een grafiek
– Ontvangen van motiverende berichten (push-berichten)
– Beoordelen hoe verslaafd je bent.
– De 10 richtlijnen van Grip op Koolhydraten lezen en toepassen.
– Alleen voor updates is er internetverbinding nodig.
– De basisapp bevat meer dan 1600 producten, 105 recepten en 3 weekmenu’s.
– Weekmenu 4 bevat 1 weekmenu en 19 recepten
[av_dropcap2 color=”red” custom_bg=”#444444″]![/av_dropcap2] Soms gaat het met installeren niet in één keer goed.
Volg dan de volgende instructies:
Ondervind je problemen met de Grip op Koolhydraten App, installeer de app dan opnieuw.
Volg de volgende stappen:
1. Controleer via ‘Instellingen’ of je de nieuwste versie van IOS hebt.
2. Grip op Koolhydraten App helemaal verwijderen van je toestel.
3. Het toestel even helemaal uit en weer aan zetten
4. In de Appstore de Grip op Koolhydraten App via ‘aankopen’ gratis downloaden (let op: het is een iPhone-app, kies op een iPad ‘alleen iPhone-apps’.)
De installatie (initiële configuratie) kan lang duren, onderbreek dit proces niet.
5. Daarna via knop GOK weekmenu 4 weer opnieuw aanschaffen (is gratis als dit al eerder aangekocht is).
[av_dropcap2 color=”red” custom_bg=”#444444″]![/av_dropcap2] “Hoe installeer ik de GOK-app op mijn iPhone of iPad?”
Op een iPhone moet het geen probleem zijn om in de app-store de Grip op Koolhydraten-app te vinden. Zoek gewoon op ‘Grip op koolhydraten’ (niet op GOK).
Op een iPad werkt het even anders.
Zo doe je dat:
Je zoekt in de app-store op bijv ‘yvonne lemmers’ of ‘grip op koolhydraten’ en dan krijg je leeg scherm waarop staat dat er niets gevonden is.
Nu wijzig je in dat scherm bovenaan ‘alleen iPad’ in ‘alleen iPhone’
De GOK-app is een zogenaamde iPhone app die je ook op een iPad kunt gebruiken.
Lees op de GOK-app vooral goed de toelichting en handleiding onder de knop GOK. En houdt de iPad rechtop bij gebruik van de app. Alleen om de grafieken te zien, de iPad even een kwartslag draaien.
[av_dropcap2 color=”orange” custom_bg=”#444444″]![/av_dropcap2]
Nog even dit:
De GOK-app is reclame vrij, heeft ruim een jaar tijd en ontwikkel-uren gekost om vanuit brainstorm te realiseren tot een werkende app.
De ontwikkelkosten én de voortdurende aanpassingen van de app zijn heel hoog en die gaan we niet terugverdienen met het verkopen van persoonlijke gegevens en ook niet via reclamebanners etc. zoals gratis en goedkope apps wel doen.
[av_dropcap2 color=”red” custom_bg=”#444444″]![/av_dropcap2] Sixpack cola light
Vergelijk de prijs van de GOK-app daarom niet met een gratis ‘spelletje op je mobiel’ maar liever met de prijs van een six-pack cola light, 6 pakjes kauwgom, 30 sigaretten, Weight Watchers-online of het ‘sponsoren’ van een sportschool.
En de voor jouw jouw persoonlijke waarde ervan.
[av_dropcap2 color=”red” custom_bg=”#444444″]![/av_dropcap2] Lees HIER meer over het installeren van de GOK-app.