Bang voor vet?
“Dat wat we tegenwoordig waarheid noemen
is niet datgene wat waar is,
maar datgene wat ons door anderen is aangepraat”
Dit bovenstaande schreef de Franse denker Montaigne al in tweede helft van 16e eeuw.
Melchior Meijer:
Deze medische journalist en actief blogger is al jarenlang een voorstander van minder koolhydraten. Hij publiceert er veel over, vooral op internet. Op basis van zijn grote voorbeeld Gary Taubes, schrijver o.a. het boek ‘Good calories, bad calories’ schreef Melchior Meijer ‘Het vetarme sprookje’.
Lees zijn blog ‘Het vetarme Sprookje’ om inzicht te krijgen waarom we bang zijn voor vet en daardoor steeds hongeriger, dikker en futlozer worden.
Het vetarme sprookje: over vet, suiker en afvallen
Weston Price
Deze welgestelde Amerikaanse tandarts ging in de jaren 1920-1930 op onderzoek naar voeding in geïsoleerde groepen. Hij had gehoopt samenlevingen te vinden die perfecte gezondheid behielden op een zuiver plantaardig dieet. Dit was niet zo. De samenlevingen die hij vond met een uitstekende fysieke en mentale gezondheid aten vaak veel en soms bijna uitsluitend dierlijke producten.
Miljoenen jaren geleden bestond de voeding uit 1% koolhydraten. Vetten met de bijbehorende vitamines (A, D, E en K) waren het hoogst gewaardeerde voedingsmiddel.
Lees hier het volledige artikel geschreven door Willemien Vooijs. Het is gepubliceerd op de website van Weston Price: Informatie over voeding
Dr. Felperlaan
Wetenschapsjournalist Renè Vos schreef naar aanleiding van een interview met dr. Felperlaan het artikel
“De duistere kant van insuline”
- •Insulinespiegel is grondoorzaak van welvaartsziekten
- •Vroeger begreep ik niet waarom de patiënt ziek was
- •Hooggeconcentreerde koolhydraten zijn de pest voor de gezondheid
- •Met afvallen kan insulineresistentie verdwijnen
Denk niet in calorieën, maar in hormonen
Lees hier het volledige artikel van René Vos over dr. Felperlaan:
De duistere kant van insuline
Trackbacks/Pingbacks