Vaak honger / trek?

Opgeblazen gevoel?

Vaak moe of lusteloos?

Steeds meer kwaaltjes?

Te dik?

Anders eten maakt verschil

Zonder honger afvallen

Met meer energie

Dagelijks 1 koolhydratenuur

Lekker, makkelijk en gezond

GRIP OP KOOLHYDRATEN (GOK) VAN YVONNE LEMMERS

is een bewezen, succesvolle koolhydraatbeperkte methode die helpt om van klachten als overgewicht, weinig energie en stemmingswisselingen af te komen. Ook geschikt voor diabetes.

Hulp bij Grip op Koolhydraten (GOK)

Basisboek OPGEWICHT

Opgewicht is het basisboek met uitleg over het Grip op Koolhydraten programma met de volledige richtlijnen, recepten en voorbeeldmenu’s.

KOOKBOEK 1 & 2

In deze kookboeken staan in totaal ca. 250 koolhydraatarme en koolhydraatbeperkte recepten. Met op de paarse pagina’s voorbeelddagmenu’s waarin de recepten zijn verwerkt.

Forum en Facebookgroep

Groepsgewijze ondersteuning, vind je op het forum en in de facebookgroep.

Met o.a. ervaringsverhalen, dagboeken, veel gestelde vragen, antwoord op vragen, dagmenu’s en recepten. Alleen forumleden kunnen deelnemen aan de besloten Facebook-groep van Grip op Koolhydraten met dagelijks vele inspirerende berichten van de groepsleden. Goed voor je motivatie!

Grip op Koolhydraten – Dagmenu’s

In dit boek Grip op Koolhydraten o.a. dagmenu’s, richtlijnen en vele voedzame en makkelijke recepten.

Met 70 handige dagmenu’s waaronder 10 balansmenu’s om (weer) snel in het GOK-gareel te komen.

Productenwijzer / waaier

Grip op Koolhydraten (GOK) deelt voedingsmiddelen in volgens een groene, oranje en rode lijst. Een stoplichtsysteem.

  • In één oogopslag zien of een product GOK-groen, -oranje of -rood is.
  • Meer dan 1600 producten
  • Twee sorteervolgorden: van A-Z en op categorie, zoals groenten, fruit, dranken, zoetstoffen etc.

Voedingsplanner

Mooie luxe uitvoering. Hardcover, met leeslint en elastiek.

  • Voor houvast en inzicht!
  • Bijhouden wat je eet en drinkt.
  • Je vorderingen qua lichamelijke gesteldheid bij houden.
  • Met boodschappenlijstje
  • Starten wanneer jij wilt!

GOK in het kort

Diëtisten netwerk

Diëtisten-netwerk

Om aan de vraag naar persoonlijke begeleiding te voldoen is er vanaf januari 2015 een netwerk van GOK-begeleidende diëtisten.

Op zoek naar een diëtiste?

Op de kaart staan de aangesloten diëtistenpraktijken die begeleiden volgens Grip op Koolhydraten. De adressen en foto’s van de aangesloten diëtisten vind je hier.

Ben je diëtist en wil je aansluiten?

Kijk dan hier voor meer informatie.

N.B. De kaart met het overzicht van de locaties van de GOK-diëtisten werkt op een laptop of pc het beste. Navigatie op een mobiel of tablet is niet optimaal.

GOK nieuws & berichten

Eczeem probiotica

Een gezonde huid begint van binnenuit – Probiotica

Pak de oorzaak aan, niet het gevolg! Heb je al wel eens over je darmen nagedacht als mogelijke oorzaak van je huidklachten? In je darmen bevinden zich meer dan 1000 verschillende soorten ‘goede’ en ‘slechte’ bacteriën. Het is van belang dat deze bacteriën in balans zijn anders geeft het de ‘slechte’ bacteriën meer kans om het lichaam ziek te maken en je eczeem klachten kunnen gaan opspelen. Daar komt probiotica om de hoek kijken. Probiotica zijn levende micro-organismen, zoals bacteriën en gisten, die gunstig kunnen zijn voor onze gezondheid wanneer ze in voldoende hoeveelheden worden ingenomen. Ze helpen om de darmflora in balans te brengen door de goede bacteriën een boost te geven. Verschillende studies hebben onderzocht of probiotica gunstige effecten kunnen hebben op eczeem, vooral bij zuigelingen en jonge kinderen. Deze onderzoeken hebben aangetoond dat probiotica, wanneer ze regelmatig worden ingenomen, de symptomen van eczeem kunnen verminderen en de ernst van de aandoening kunnen verzachten.
Grip op Koolhydraten diëtist Emi Grimbergen

De GOK week van diëtist Emi

Emi's GOK ervaring: Om mezelf nog meer te verdiepen in GOK, had ik besloten om een week lang volgens deze methode te eten.  Al gauw merkte ik dat ik niet meer afhankelijk was van suikers en geen behoefte meer had aan de zoete dingen waar ik voorheen zo naar hunkerde. Omdat ik mijn koolhydratenuur tijdens het diner had, genoot ik overdag van een stabiele bloedsuiker met minder trek en sugarcrashes. In het weekend koos ik vanwege een gelegenheid om mijn koolhydratenuur te verplaatsen naar de lunch. Nog een reden waarom GOK goed vol te houden is: er is ruimte voor flexibiliteit.
Nelleke Dillema - Grip op Koolhydraten diëtist

Grip op Koolhydraten in de diëtistenpraktijk van Nelleke Dillema

Grip op Koolhydraten in de diëtistenpraktijk. Dit keer een gastblog van onze GOK diëtist Nelleke Dillema.  Nelleke: "Een koolhydraatbeperkte voeding werkt fantastisch. Dat weet ik uit eigen ervaring en uit alle verhalen van de cliënten bij mij aan tafel. Als je stopt met de toevoer van glucose, dan gaat je lichaam over op eigen vetverbranding. En dat is nu het doel van menigeen die af wil vallen: vet verbranden. Als je dat probeert met een caloriebeperkt dieet moet je lichaam dat onder dwang doen. Dat is stress voor een lichaam, want daar gaan de zorgvuldig opgebouwde reserves."

Recept koolhydraatarme pannenkoek

Pannenkoeken & Grip op Koolhydraten Gelukkig kun je bij Grip op Koolhydraten blijven genieten van een 'gewone' pannenkoek tijdens je dagelijkse koolhydratenuur. Of maak een koolhydraatarme kaaspannenkoek, het recept vind je hier.

Vitamines

Over het belang van aanvullende vitamines en mineralen om de eventuele tekorten aan te vullen, met tips om in te nemen. Toch moeite met slikken? Neem dan poedervorm.

Nieuw – Grip op Koolhydraten online 6 weken kickstart

Nieuw! Grip op Koolhydraten 6-weken Kickstart. Een online programma voor starters en herstarters van Grip op Koolhydraten.

Grip op Koolhydraten crackers op de camping en vakantie

KOOLHYDRATEN... Dag Yvonne, Koolhydraten... Voor ons hoeft…
Grip op Koolhydraten boek 5 met voorbeeldmenu's voor Gastric Bypass

Heb je nog tips voor mensen met een gastric bypass?

/
Grip op Koolhydraten en een Gastric Bypass gaan goed samen. Uitleg: Met een maagverkleining GBP is het van groot belang om dat wat je eet, je lichaam 'voedt' en niet alleen maar 'vult'. Dat je voldoende eiwitten en goede vetten binnen krijgt. En dat je ook strikt de voorgeschreven supplementen in blijft nemen. Nutriëntentekorten (een tekort aan vitamines, mineralen en sporenelementen) liggen op de loer. En als je op celniveau tekorten hebt, dan gaat het lichaam ‘schreeuwen’ om voeding in de vorm van honger! De weekmenu’s 7 en 8 zijn als voorbeeld te gebruiken voor mensen met een maagverkleining. Daarnaast zijn natuurlijk alle 120 recepten in je koolhydraatbeperkte eetpatroon te verwerken.

GOK nieuws – april 2022 – Vragen, recepten, succesverhalen, tips en tricks

/
April 2022  We hebben net de zonnigste MAART ooit achter…

Nieuwsbrieven Grip op Koolhydraten –

nieuwsbrief Laatste GOK-nieuwsbrief:   Nieuwsbrief…
Het borstkankerboek - Anna van Wittenberghe

Het borstkankerhandboek en Grip op Koolhydraten

/
Het borstkankerhandboek – Anna van Wittenberghe Anna van Wittenberghe is een lotgenootje. Anna is schrijfster en vertaalster. Ze heeft een aantal voedingsboeken vertaald. In 2019 kreeg zij zelf borstkanker. Omdat het boek dat zij toen wilde lezen onvindbaar was, schreef ze Het borstkankerhandboek. Yvonne Lemmers: "Zelf heb ik in december 2007 de diagnose borstkanker gehad. Nu dus al 14 jaar geleden. Ik ben er tot nu toe goed doorheen gekomen. Met dank ook aan mijn koolhydraatbeperkte voeding. Anna benaderde mij. Ze had haar boek bijna af maar wilde nog graag een hoofdstuk aan Grip op Koolhydraten toe voegen. Omdat het haar zoveel gebracht heeft."
Grip op Koolhydraten feestbrood
Cakevorm 20 cm voor Grip op Koolhydraten broodmix
Grip op koolhydraten snel en simpel recepten

Grip op Koolhydraten snel en simpel – Nummer 2 in bestseller 60

/
Grip op Koolhydraten snel en simpel – Op nummer 2 binnengekomen in de bestseller 60 in week 40 2021 Hoe trots kun je zijn! Al meer dan 250.000 mensen vielen af met Grip op Koolhydraten (GOK) van diëtist Yvonne Lemmers en met 'Grip op koolhydraten - snel & simpel, in 30 minuten op tafel' is GOK nog toegankelijker geworden! Door het populaire koolhydratenuurtje houdt men deze bewezen succesvolle koolhydraatbeperkte methode wél vol en krijgen mensen met diabetes, overgewicht, een chronische ziekte of iedereen die gewoon wil afvallen een gezonde leefstijl. Dit boek bevat meer dan 90 snelle en simpele recepten en 28 handige dagmenu's. Zo zit je in 30 minuten aan tafel en sta je met een verzadigd gevoel weer op!

Kick af van die koolhydraten

/
In Vriendin – Balans van september 2021 stond een mooi uitleg over koolhydraten. Dit artikel is gebaseerd op uitleg over ‘verslaafd aan koolhydraten’ afkomstig uit het basisboek Grip op koolhydraten - Opgewicht.

Koolhydraatarme leefstijl lastig? De methode van diëtiste Yvonne is heel simpel

/
In het nieuwe boek van Yvonne Lemmers Grip op Koolhydraten - snel & simpel, in 30 minuten op tafel ligt de nadruk op gezonde en koolhydraatarme maaltijden die makkelijk te bereiden zijn. Lemmers legt uit wat we van het nieuwe boek kunnen verwachten.
Grip op Koolhydraten snel en simpel

Grip op Koolhydraten – snel en simpel in 30 minuten op tafel

/
- Grip op Koolhydraten - snel en simpel - in 30 minuten op tafel bevat 90 gok-groene en gok-oranje recepten, waarvan 51 recepten zonder vlees. Deze vegetarische recepten zijn duidelijk met een V aangegeven. Ook staan er 28 handige dagmenu's in. Zo zit je in 30 minuten aan tafel en sta je met een verzadigd gevoel weer op! - Al meer dan 250.000 mensen vielen af met Grip op Koolhydraten (GOK) van diëtist Yvonne Lemmers. Deze bewezen succesvolle methode helpt om van klachten als overgewicht, weinig energie en stemmingswisselingen af te komen. Het nieuwe boek Grip op koolhydraten - snel & simpel, in 30 minuten op tafel van Yvonne Lemmers maakt haar succesvolle GOK-methode nóg toegankelijker.
Grip op Koolhydraten snel en simpel
10 feiten en fabels over koolhydraten - verslaaf aan pasta

10 feiten en fabels over koolhydraatarm eten – Margriet 24-2021

/
10 feiten en fabels over koolhydraatarm eten - Margriet 24-2021 - Verslaafd aan pasta, elke avond een Hollandse AVG-maaltijd, stapels boterhammen als lunch: kan dat nog wel? Want koolhydraatarm eten lijkt de trend. Wat is dat eigenlijk, hoe doe je het en is het wel gezond? We zetten tien feiten en fabels over koolhydraatarm eten op een rijtje. Met medewerking van Yvonne Lemmers, diëtist en Iris Groenenberg, expert Voeding en Gezondheid van het Voedingscentrum
erythritol en steviapoeder Grip op Koolhydraten

Erythritol

/
Erythritol is een zoetstof die toegestaan is bij Grip op Koolhydraten. De koolhydraten komen niet in het bloed terecht en hebben daardoor geen invloed op de bloedsuiker. Nu te koop in de Grip op Koolhydraten webshop. Aanrader: mengsel van erythritol-stevia Door erythritol te mengen met stevia poeder heb je niet zoveel nodig en beperk je de lichte darmklachten die sommige mensen ervaren bij een behoorlijke hoeveelheid polyolen waar erytrhitol ook toe behoort.
snelle gok aankondiging Grip op Koolhydraten

Snelle GOK – aankondiging nieuw boek

/
Snelle GOK - aankondiging nieuw boek Met trots mag ik melden…
Diëtiste - Schrijfster
MIM van crackermix

MIM met crackermix van Grip op Koolhydraten als basis

/
MIM  in siliconen mokken Beste Yvonne, In je boek 4 schrijf…

Gezond leven maakt je weerstand beter en je voelt je beter

/
Hugo de Jonge roept op tot gezond leven om je weerstand beter…

Weerstand, Voeding en Vitamine D

/
Een goede weerstand is belangrijk om virussen, bacteriën en andere lichamelijke trauma’s te ‘overwinnen’. Hoe beter je weerstand, hoe beter je bestand bent en hoe sneller je weer hersteld bent. De een ligt met griep (=virusinfectie) 2 weken op bed en is er nog weken lang moe en futloos door, terwijl een ander een paar dagen ziek is en weer snel opgeknapt is. Ook bij het nieuwe corona virus (covid-19) zien we grote verschillen in de mate van ziekzijn en duur van herstel. Het belang van vitamine D is ineens groots in het nieuws.
Grip op Koolhydraten succesverhaal

Marion is blij met Grip op Koolhydraten en haar gewrichten ook

/
Succesverhaal van Marion (60) jaar. Hoe ze met Grip op Koolhydraten verlost is van haar pijn aan de gewrichten, terwijl ze zonder schuldgevoel lekker eet én al 12 kilo afgevallen is. Die laatste 5 kilo's eraf gaat haar ook nog lukken, want GOK-ken vind ze geen straf. Voor Marion geen ander dieet maar dan Grip op Koolhydraten
Cholesterol en Grip op Koolhydrate

Cholesterol en Grip op Koolhydraten – ervaringen

/
Cholesterol en Grip op Koolhydraten - ervaringen van mensen die…
Crackermix Hennepzaad Grip op Koolhydraten 500 gram

Crackermixen Grip op Koolhydraten

/
Crackermixen - koolhydraatarm, vezelrijk en GOK-groen Om het…

Blue Monday of stralend de dag door?

/
Blue Monday De meeste mensen starten het nieuwe jaar met het…
Grip op Koolhydraten succesverhaal Miranda

Grip op Koolhydraten ervaringsverhaal van Miranda – min 35 kilo

/
Het ervaringsverhaal van Miranda: diabetes voorkomen en van maat…
Grip op Koolhydraten ervaring Karin min 16 kilo

Karin is 16 kilo afgevallen met Grip op Koolhydraten: “geen dieet, maar mijn eetwijze.”

/
Karin is 16 (inmiddels 17) kilo afgevallen met Grip op Koolhydraten:…
Succesverhaal Grip op Koolhydraten

Carla is 37 kilo afgevallen met Grip op Koolhydraten

/
37 kilo afgevallen met Grip op Koolhydraten Carla (38) is 37…
Op vakantie en afvallen

Vrijwel geen vakantiekilo’s en voel me goed!

/
Er staan weer mooie enthousiaste berichten over vakantiekilo's…

Probiotica bij antibiotica

/
Probiotica bij antibiotica. Een regelrechte aanrader. Voor jezelf maar ook voor kinderen en baby's.

Slank én Energiek met GOK in De Bestseller 60

/
Slank én Energiek met Grip op Koolhydraten in De Bestseller…

Limonade met minder of 0% suiker. Kies voor stevia ZONDER sucralose, aspartaam etc.

/
Het is goed nieuws dat er steeds meer (aanmaak)limonades en frisdranken…

Slank én Energiek met Grip op Koolhydraten

Slank én Energiek met Grip op Koolhydraten. Grip op…

Slank én Energiek met Grip op Koolhydraten

/
Slank én Energiek met Grip op Koolhydraten. Grip op…

Cholesterolverlagende middelen – Radar Extra

/
Onderzoek naar cholesterolverlagende middelen Veel mensen…

Gerrie is 15 kilo afgevallen in 13 weken met Grip op Koolhydraten. Ze heeft 2 hele goede tips!

/
In deze blog een mooi en inspirerend Grip op Koolhydraten -…

Grip op Koolhydraten Diëtistennetwerk

/
Eerstvolgende GOK-cursus: 7 mei 2019 Voortdurend komen er…

Beginnerstips Grip op Koolhydraten

/
Met welk Grip op Koolhydraten boek kan ik beste starten? …

Doe ik iets fout?

/
Doe ik iets fout? Een vraagje: Sinds 2 weken ben ik bezig…

The Magic Pill – must watch

/
Trailer The Magic Pill Artsen, boeren, chef-koks en anderen…
Grip op Koolhydraten boek 5 met voorbeeldmenu's voor Gastric Bypass
Grip op Koolhydraten boek 5 met voorbeeldmenu's voor Gastric Bypass

Het Pioppi Dieet

/
Het Pioppi Dieet is een koolhydraatarme variant op het mediterrane…
Dick Bijl

Het pillenprobleem – Dick Bijl

/
Het Pillenprobleem Dick Bijl, de luis in de pels van de farmaceutische…

Grip op Koolhydraten op Instagram

/
#gripopkoolhydraten op Instagram Op Instagram worden veel foto's…
Gezond dorp Leende

Gezond dorp Leende – LCHF belevingsmarkt

/
Gezond dorp Leende Gezond dorp Leende - LCHF belevingsmarkt IK…
Gezond Dorp Leende LCHF Belevingsmarkt

Gezond Dorp Leende – LCHF Belevingsmarkt

/
LCHF-belevingsmarkt in Leende LCHF = Low Carb High Fat Grip…

Lauw water uit de warmwater kraan is geen drinkwater!

/
Yoga en lauw water Bij yoga word je altijd verteld…
Op vakantie en afvallen

Op vakantie beginnen met afvallen? Dat kan. Goed zelfs!

/
Op vakantie beginnen met afvallen... Ja dat kan, goed zelfs. Lees…

Grip op Koolhydraten netwerk voor diëtisten weer uitgebreid

/
Grip op Koolhydraten netwerk weer uitgebreid! Grip op Koolhydraten…

Marjo (61) Van huilend naar stralend in een pashokje! (min 22 kg)

/
Marjo (61) van maat 44 naar 38 Succesverhaal Marjo Marjo: allo…

Succesverhaal Marjo – min 11 kilo grip op koolhydraten en zonder wijntjes

/
Eindelijk goed afvallen zonder wijntjes en met Grip op Koolhydraten Marjo…

Andere leefstijl helpt bij diabetes 2 – Grip op Koolhydraten werkt!

/
Andere leefstijl helpt bij diabetes 2 Koolhydraatbeperkte leefstijl…

Succesverhaal Grip op Koolhydraten Sandra – min 46 kilo

/
Succesverhaal Grip op Koolhydraten Sandra's (50) verhaal: Mijn …

Huishoudbeurs 2018 – Yvonne Lemmers Meet & Greet 24 februari – Books & Coffee paviljoen

/
Ga je naar de huishoudbeurs 2018? Als je op zaterdag 24 februari…

Recensies Grip op Koolhydraten

/
Recensies Grip op Koolhydraten Lees de recensies van Grip op…

Help: Ik sta stil met afvallen. Doe ik iets fout?

/
Help: doe ik iets fout? Help Bericht: Help. Sinds begin…

Grip op Koolhydraten Succesverhaal: Petra min 30 kilo zonder sporten

/
Petra viel 30 kilo af in een half jaar zonder sporten, wel bewegen. Grip…

Grip op Koolhydraten Productenwijzer – waaier

/
Grip op Koolhydraten Productenwijzer Nieuw Grip op Koolhydraten…
Feestdagen

Feestdagen tips en kerstwens 2017

/
Fijne feestdagen! Koolhydraatbeperkte aanraders: Kies…

Steviapoeder zonder koolhydraten

/
Bericht: Stevia in poedervorm bevat toch nog behoorlijk veel…

Voedingsplanner Grip op Koolhydraten

/
NIEUW! Voedingsplanner Grip op Koolhydraten Vanaf 28 november…

Gebruik JOZO gejodeerd zout = rode en groene verpakking

/
Let op: JOZO zout is niet altijd gejodeerd zout! Alleen ROOD…

Grip op Koolhydraten netwerk uitgebreid tot 180 locaties!

/
Grip op Koolhydraten netwerk uitgebreid tot 180  locaties! Het…

Diabetes 2 nieuwe inzichten – niet medicijnen maar leefstijl staat voorop

/
Leefstijl staat voorop, niet medicijnen Diabetes type 2: nieuwe…

MIM boterham – Koolhydraatarm – Grip op Koolhydraten

/
MIM boterham (Muffin in een Mok) Dit is mijn MIM boterham. Een…

Vlaams onderzoek toont aan: suiker maakt kanker erger

/
Vlaams onderzoek toont aan: suiker maakt kanker erger Onderzoek…

Vezels, Vetten en Vocht voor een soepele ontlasting

/
Vezels, Vetten en Vocht De drie ✔️V's zijn van belang voor…

Jubelberichten Grip op Koolhydraten

/
Jubelberichten Grip op Koolhydraten In de besloten facebookgroep…

Eet je allergie weg – Yvonne Lemmers – Column GezondNU – DA

/
Eet je allergie weg Het allergie verhaal van Yvonne Lemmers…

Leefstijlinterventie – Ancestral Health Symposium 2017

/
Leefstijlinterventie en Henrik Leefstijlinterventie is een hot…

Diabetes 2: Ervaring met Grip op Koolhydraten – Boudewijn (57)

/
Naam: Boudewijn Onderwerp: Ervaring met Grip op Koolhydraten,…

Roomboter wordt steeds duurder – Kies eens voor Smout (Reuzel)

/
De vraag naar roomboter stijgt wereldwijd. En de prijs ook! Massaal…

Geen frisdrank met suiker meer op scholen

/
6 september 2017 in het nieuws: Op middelbare scholen…

Ria past na 26 jaar weer in haar trouwjurk!

/
Jubelberichtje van Ria (51)  in mijn mailbox: Van 80,5 naar…

Grip op Koolhydraten al 10 weken in de Bestseller 60!

/
Tien weken in de Bestseller 60! Supertrots en dankbaar dat Grip…

Grip op Koolhydraten – Dagmenu’s, richtlijnen en recepten nu in de webshop

/
Grip op Koolhydraten - Dagmenu's, richtlijnen en recepten is…

Bloemkoolhuzarensalade – Koolhydraatarm

/
Bloemkoolhuzarensalade In het nieuwe boek Grip op Koolhydraten…

Grip op Koolhydraten Boekpresentatie en Meet & Greet

/
Boekpresentatie en Meet & Greet Grip op Koolhydraten Vrijdag…

Grip op Koolhydraten netwerk uitgebreid met 23 locaties

/
Grip op Koolhydraten netwerk uitgebreid met 23 locaties! Alle…

Grip Op Koolhydraten in de Bestseller 60!

/
Op 11 van de Bestseller 60! Met gepaste trots kan ik melden…

Primeur Grip op Koolhydraten in Tiel en Ede – fotoverslag

/
Primeur Grip op Koolhydraten in Tiel en Ede   Van @YvonneLemmers…

Grip op Koolhydraten Video en inkijkexemplaar

/
Grip op Koolhydraten - vers van de pers! Vandaag 19 april…

Met Grip op Koolhydraten 92 kg afgevallen: Het succesverhaal van Marjolein!

/
En dan krijg ik ineens het volgende bericht in mijn mailbox: 25-10-2014 Bericht:…

NIEUW – Grip op Koolhydraten – boek en GOK-event

/
Mijn nieuwe boek en een speciaal GOK-event Op 2 mei 2017 verschijnt…

Nieuwe cursus GOK-netwerk voor diëtisten op 11 mei 2017

/
Eerstvolgende GOK-cursus: 11 mei 2017 Er zijn nog enkele plaatsen…

Einde verkoop Grip op Koolhydraten-App per 1 april 2017

/
Einde verkoop GOK-app per 1 april 2017 Geen grap, maar vanwege…

Succesverhaal Grip op Koolhydraten – Ria heeft weer taille

/
Succesverhaal: Ria (50) heeft weer taille! Voor de eeuwige jojo-er…

Super-U weert 90 verdachte stoffen in huismerk

/
Franse Supermarktgigant Super-U luistert naar de opinie van de…

Grip op Koolhydraten Vraag: Ik houd me goed aan de richtlijnen maar val niet goed af.

/
De weegschaal zegt niet alles!   Vraag van een beginnende…

Minder zitten is het nieuwe bewegen

/
Minder zitten is het nieuwe bewegen. In de volgende video van…

Hoogtepunt 2016 – Focus 2017 – Tips voor feestdagen

/
Op verzoek van Bloedsuiker.nl voor deelname aan hun nieuwsbrief…

Beter eten en meer bewegen kunnen diabetes type 2 genezen

/
Koolhydraatbeperking als medicijn Wat een vooruitgang! Al die…

In NTVD: Ervaringen koolhydraatbeperking van diëtisten in de praktijk:

/
Ervaringen koolhydraatbeperking van diëtisten in de praktijk In…

Kadotips passend in een koolhydraatbeperkte levensstijl

/
Kadotips voor een ander of voor jezelf Slacentrifuge Een…

Succesverhalen Grip op Koolhydraten: Anita (ex-diabeet) en Sandra (min 30 kilo en van apneu af)

/
Succesverhalen Om hun Grip op Koolhydraten begeleidingsprogramma…

Suiker afkickkliniek van Diabetes Fonds

/
De eerste Suiker Afkickkliniek ter wereld Goed nieuws: Een popupstore…

Gouden Windei 2016 van Foodwatch – Stem jij ook?

/
7 misleidende producten genomineerd voor Gouden Windei 2016 Stem…

Ancestral Health Symposium 2016 – Boeiend en een warm weerzien

/
Op 22 oktober 2016 was het tweede Ancestral Health Symposium…

Grip op Koolhydraten diëtistennetwerk weer uitgebreid

/
7 Grip op Koolhydraten diëtisten op 15 locaties toegevoegd! Alle…

Yvonne Lemmers in Vrouw / Telegraaf

/
Yvonne Lemmers 17 september 2016 in       Yvonne…

Yvonne Lemmers Nummer 2 – TOP 100 Diëtisten op Social Media

/
TOP 100 Diëtisten op Social Media Top-100 dietisten op Social…

Chantal valt 33 kilo af met Grip op Koolhydraten en verlost van vele klachten en kwaaltjes

/
Chantal is in totaal ruim 40 kilo afgevallen waarvan 33 kilo…

Dafne Schippers eet zo min mogelijk koolhydraten

/
Voor Dafne Schippers geen brood, pasta en pizza Vrijdag 12 augustus…

Zesde cursus GOK-netwerk voor diëtisten 29 september 2016

/
Eerstvolgende GOK-cursus: 29 september 2016 Vooral diëtisten…

Martijn Katan biecht op: Mijn nest is niet meer helemaal schoon.

/
Radartv uitzending van 15 december 2014 Wiens wijn men drinkt,…

Kiki Bertens wint haar partijen ‘op eieren’.

/
Kiki Bertens wint haar partijen op eieren, sushi en kip. Ook…

Pieter van den Hoogenband eet minder koolhydraten!

/
Pieter van den Hoogenband is ook 'om'. Hij gaat zelf minder koolhydraten…

Rauw aardappelzetmeel – resistent zetmeel – resistant starch: Goed voor je darmen

/
Rauw Aardappelzetmeel (AZM) Voor degenen die durven: Doe…

Grip op Koolhydraten diëtisten-netwerk – nieuwe diëtisten

/
Weer 10 diëtisten op 30 locaties toegevoegd! Alle GOK-diëtisten…

Je risico op diabetes verkleinen?

/
Je risico op diabetes verkleinen? Minder dan drastisch het aantal…

Studie toont aan dat cholesterol verlaging NIET gepaard gaat met een betere hartconditie.

/
Een recent onderzoek toont aan dat cholesterol verlaging NIET gepaard…

Blessures door koolhydraatrijke voeding bij sporters – laaggradige ontstekingen

/
Topsporters eten vaak extreem veel koolhydraten. Veel koolhydraten…

“Keer diabetes om met koolhydraatbeperking” wordt steeds meer bekend en erkend

/
Diabetes 2 en het belang van koolhydraatbeperking Op EenVandaag…

Spieren wegen meer dan vet, maar vet heeft groter volume = meer centimeters

/
De weegschaal zegt niet alles! Veel mensen volgen trouw een…

Sporten om af te vallen?

/
Sporten en vetarm eten geen goede combinatie Veel mensen denken…

Grip op Koolhydraten App – toelichting

/
*** update: de App is per 1 april 2017 uit de verkoop. Hier lees…

Insulineresistentie – hyperinsulinemie – Grip op Koolhydraten

/
Diana: Ik moet me wel aan GOK (Grip op Koolhydraten) houden.…

Diëtisten aan GOK-netwerk toegevoegd – 21 april 2016 nieuwe cursusdag

/
Weer 13 diëtisten op 23 locaties toegevoegd. Alle GOK-diëtisten…

Bestseller 60 – Grip op Koolhydraten op 16 en 41 – week 4, 2016

/
Wekelijks komt op woensdag De Bestseller top 60 online. Hier…

Grip op Koolhydraten op nummer 1 en 4 dieetboeken top 5 bol.com

/
24 januari 2016: Nooit geweten wat voor impact een krantenartikel…

Wat is de juiste boodschap? De Becel cholesterol box of het verhaal van Martine?

/
Cholesterol informatie Box van Unilever Dit bericht met foto…

Roerig weekje Grip op Koolhydraten – Interview in krant en nieuwe diëtisten in netwerk

/
Uurtje koolhydraten per dag, dat mag best Zaterdag 16 januari…

Grip op Koolhydraten op Pinterest

/
Klik op een plaatje... Volg het bord Grip op Koolhydraten…

Karin: Mijn succesverhaal met Grip op Koolhydraten

/
Karin plaatste op 31 december 2015 een mooie voor- en…

Sterk verschil in gewicht ’s ochtends en ’s avonds? Hoe kan dat?

/
Sterk verschil in gewicht. Hoe kan dat? Hoi Yvonne, hoe kan…

Koolhydraatbeperkt afvallen met Grip op Koolhydraten

/
Het nieuwe jaar is begonnen. Weer tijd om op het gewicht te…

Strategie voor de feestdagen om op gewicht te blijven = fase 2 van Grip op Koolhydraten

/
Afvallen zal voor de meesten niet het doel zijn de laatste…
Laurierdrop ongezoet

Laurierdrop

/
Ongezoet laurierdrop Laurierdrop behoort tot de aanraders…

Begeleiding door een diëtist bekend met Grip op Koolhydraten

/
Eigen risico op? Is je eigen risico op en heb je interesse in…

Forumlid Serendip valt 40 kilo af en heeft geen diabetes meer!

/
Wereld Diabetes Dag 14 november 2015 Helaas krijgen steeds…

Ontgiften – detoxen: Het ontgiftingsverhaal van ex-aspartaam verslaafde Geke

/
Ontgiften: Het verhaal van Geke Een beerput van rotzooi Geke:…

Rood vlees kankerverwekkend?

/
Martje: Yvonne, je zult ook wel last hebben van de aanval…

Grip op de overgang. Ervaringsdeskundige diëtist Yvonne Lemmers geeft uitleg en praktisch advies.

Overgangsklachten Veel voorkomende problemen bij zowel een natuurlijke…

Alles is dunner geworden…

/
Uit mijn mailbox: Per toeval Hoi Yvonne, Per toeval was…

Roland valt 55 kilo af in 7 maanden met Grip op Koolhydraten

/
Op 1 oktober 2015 kreeg ik een berichtje van Roland Stoffelen waar…

Brandweermannen en het sprookje van een verhoogd cholesterol

/
Branden blussen door het aantal brandweermannen zo laag mogelijk…

Weer 15 diëtistenpraktijken toegevoegd aan het Grip op Koolhydraten-netwerk

/
GOK-diëtisten Op 22 september 2015 hebben ik samen met diëtist…

Ook voor honden is een koolhydraatbeperkt dieet goed voor de lijn

/
Steeds meer luie en dikke honden en katten. In januari 2013…

Eiwitten mogelijk gezonder dan gedacht

/
Goed bericht over eiwitrijke voeding.     Artikel…

Dafne Schippers Zilver op WK Atletiek mede door haar voeding

/
Op 24 augustus 2015 schrijft Dafne Schippers Nederland sportgeschiedenis…

Het nut van bewegen

/
Het hart heeft een pomp, het lymfesysteem niet. Een belangrijk…

Grip op Koolhydraten op nummer 1 en 4 bij dieetboeken bol.com op 11 aug 2015

/
Grip op Koolhydraten op nummer 1 bij dieetboeken Bijzonder…

Derde cursus GOK-netwerk voor diëtisten: 22 september 2015

/
Vanuit de praktijk komt er steeds meer vraag naar diëtisten…

Ancestral Health Symposium in Nederland met o.a. Prof. Tim Noakes – 26 september 2015

/
* Op 26 september 2015 is in Groningen het eerste Ancestral…

Djokovic wint derde titel Wimbledon op een glutenvrij dieet

/
Novak Djokovic eet al een paar jaar glutenvrij. Voor hem geen…

Mogelijke oorzaak hoofdpijn bij extreme hitte en veel drinken: Zouttekort

/
Veel water drinken bij extreme hitte en/of inspanning Een…

Kinderen en afvallen met Grip op Koolhydraten (GOK). Het verhaal van Stefanie

/
De moeder van Stefanie postte in 2011 het volgende bericht op…

Last van allergie? Minder dan met koolhydraten en met melk. Give it a try!

/
Yvonne Lemmers: Naast dat ik hooggevoelig ben heb ik een erfelijke…

Messi is afgevallen en in topvorm! Met dank aan o.a. minder koolhydraten en pizza. Welke sporter volgt?

/
Ook Messi is afgevallen en in topvorm! Met dank aan minder koolhydraten…

Tim Noakes aangeklaagd door diëtisten

/
Op 4 en 5 juni 2015 wordt Prof. Tim Noakes in Zuid Afrika aangeklaagd…

Dieetboeken top 5 – Grip op Koolhydraten al vanaf 2009 een bestseller bij Bol.com

/
Grip op Koolhydraten (GOK) is geen hype maar een blijvertje   Al…

Kan een vetrijk dieet diabetes genezen? Diabetes is om te keren door koolhydraatbeperkte voeding.

/
Stichting voeding leeft: Keer diabetes om Zaterdag 16 mei…

Robert Lustig – College over Suiker en de drie fabels bij RTL Late Night #rtlln

/
Robert Lustig - Suiker is GIF Vrijdag 8 mei 2015: Endocrinoloog…

Europeanen worden dikker, Nederlanders vallen af.

/
6 mei 2015 in het nieuws: Europeanen worden dikker, Nederlanders…

Lymfoedeem: Hoe Guus door koolhydraatbeperkte voeding van haar lymfoedeem afkwam

/
Hoe Guus van haar lymfoedeem en steunkousen afkwam! Lees…

Niet: We worden steeds dikker, maar ZIJ, die veel en vaak koolhydraten eten worden steeds dikker

/
Ik kan niet zo goed tegen de wij-vorm in boeken en websites zoals: -…
Calorieën vs koolhydraten

Tel geen calorieën maar let op koolhydraten! 48659 kcal teveel eten in een maand en geen gram aankomen!

/
Calorieën-in en calorieën-uit tellen heeft geen zin. 3 hoofdredenen: Calorieën-uit…
Grip op Koolhydraten forum lente actie

8 weken afvallen in de Lente-actie voor forumleden van Grip op Koolhydraten

/
Forumlid Doodledame (Angelique) is weer een nieuwe actie gestart…

Nieuwe diëtistenpraktijken in GOK-diëtistennetwerk!

/
Op 2 april 2015 hebben Karin Herder en ik een tweede groep…

Focus: Wie maken je dun – Jacques Peretti

/
Uitzending gemist: Focus - Wie maken je dun. Jacques Peretti…

Voorbeeldmenu’s Grip op koolhydraten

/
Ik krijg vaak emails met verzoeken om voorbeeldmenu's van…

Dafne Schippers Europees Kampioen en Worldleading!

/
Dafne Schippers Europees kampioen op de 60 meter! En dat…
jicht hoog urinezuur door suikers en niet door eiwitten

Feiten en fabels over jicht en urinezuur

/
Een te hoog urinezuurgehalte kan jicht veroorzaken. Vroeger…
Grip op Koolhydraten diëtisten netwerk

Tweede Grip op Koolhydraten cursus voor diëtisten-netwerk op 2 april 2015

/
Vanuit de praktijk komt er steeds meer vraag naar diëtisten…

Dafne Schippers levert topprestaties met weinig koolhydraten en meer eiwitten

/
  Topatlete Dafne Schippers eet weinig koolhydraten…
NDF Voedingsrichtlijnen Diabetes 2015

Niet insuline maar glucagon bepalend bij diabetes.

/
Zojuist (28 jan. 2015) heeft Melchior Meijer de volgende blog…
Grip op Koolhydraten Netwerk

Netwerk van GOK-begeleidende-diëtisten

/
Vanuit de praktijk komt er steeds meer vraag naar diëtisten…

Grip op Koolhydraten diëtistennetwerk een feit!

/
Vanaf 8 januari 2015 is het netwerk van GOK-begeleidende…

Mijd alles wat Light is, mijd kunstmatige zoetstoffen

/
Het wordt vanuit onderzoeken steeds duidelijker dat kunstmatige…
GOK diëtisten

Leef van moment tot moment

/
Wil je 1. Genieten van je leven 2. Onnodige stress voorkomen 3.…

Keer diabetes 2 om – 50 minuten versie

/
Vanaf 14 november 2014 (Wereld Diabetesdag) is de documentaire…

Vetzucht duurder dan oorlog

/
Obesitas is hard op weg om het grootste en duurste probleem van…

Werelddiabetesdag 2014 – ex-diabeet Petri als lichtend voorbeeld

/
In het kader van Werelddiabetesdag 2014 bericht ik over ex-diabeet…

Keer Diabetes Om

/
Wereld Diabetes Dag: Keer diabetes om! Vrijdag 14 november 2014…

Snaaigedrag en vreetbuien, dat is helemaal niet psychisch

/
Een mooie uitspraak van oud-forumlid Belly: "Ow ja, weet…

Gezond Verstand Avonden Maas en Waal

/
Graag maak ik van de gelegenheid gebruik om je te informeren…

Het verhaal van Troy Stapleton: Diabetes 1 en LCHF (koolhydraatbeperkt en vetrijk)

/
Diabetes 1 stabiele bloedsuikers door koolhydraatbeperkt en vetrijk…

Noets Broodmixen

/
Twee mooie zuivere vrijwel-glutenvrije broodmixen op basis van…

Nieuwe Enquête: Diabetes 1 en Grip op Koolhydraten

/
We hebben onlangs in juli een enquête geplaatst over de behoefte…

Tamoxifen – hormoonkuur? Afvallen kan wel. Jeanette bewijst! Al 30 kilo kwijt.

/
Jeanette staat met haar verhaal in het Pink Ribbon magazine van…

Het succesverhaal van ex-diabeet Serendip

/
Succesverhaal van ex-diabeet  en forumlid Serendip Op de dag…

Meer dan 950 ingevulde enquêtes naar o.a. de vraag om Grip op Koolhydraten begeleiding

/
Resultaten enquête Vanuit de praktijk is er voortdurend vraag…

Grip op Koolhydraten App te koop in de Google Play Store

/
*** update: de App is per 1 april 2017 uit de verkoop. Hier lees…

De cholesterol logica

/
Cholesterol is een beschermende stof die ons lichaam zelf…

Henny: Zonder beweging 20 kg afgevallen en nu al jaren een slanke taille!

/
Forumlid Henny heeft een bindweefselziekte, maakt sieraden…

Nu eindelijk het juiste dieet gevonden?

/
Hallo allemaal, Na prodimed, weightwatchers, dr. Frank, Sonja…

Enquête: Behoefte aan Grip op Koolhydraten begeleiding?

/
Om inzicht te krijgen in de vraag naar individuele of groepsbegeleiding…

Grip op Koolhydraten in de media

/
Vanaf 2009 zijn er diverse artikelen over Grip op Koolhydraten…

In de media

Grip op Koolhydraten in de media Naast de vele berichten in…

Stevia informatie

Stevia: Een zoetstof van natuurlijke oorsprong uit Paraguay. …

Galerij van succesverhalen

Voor inspiratie en motivatie zie de  Galerij van succesverhalen…

25 kilo kwijt

/
Subject: 25 kilo kwijt Message Body: Een jaar geleden startte…

Iedere verslaving gaat gepaard met liegen en bedriegen

/
Bijna twintig jaar lang droeg voetballer én gevoelsmens…
Forum Facebook grip op koolhydraten

Voorbeeldmenu Grip op Koolhydraten en verschil met een Vetarm Light Koolhydraatrijk Dieet

/
Wat is nu het verschil met een vetarm dagmenu?   Ter verduidelijking…
Diëtiste - Schrijfster

Veel gestelde vragen

Wij krijgen geregeld vragen over Grip op Koolhydraten (GOK). Een aantal van deze vragen vind je op deze pagina.

Rusland gaat de strijd aan met E621 (=smaakversterker). Wanneer volgt Nederland?

/
De smaakversterker E621 (Mononatriumglutamaat) staat bij Grip…
Grip op Koolhydraten Snel en Simpel

Wil je meer honger of minder honger? Wil je meer energie of minder energie?

/
Ben je verslaafd aan koolhydraten? Doe hier de test.

Lustrum Grip op Koolhydraten (GOK) 2009 – 2014

/
Met trots en dankbaarheid mag ik melden dat Grip op Koolhydraten…

Ben jij ook hooggevoelig (HSP)?

/
Graag wil ik nu eens geen voedingsboeken maar twee andere waardevolle…

Reumatoloog Richard Verheesen: Leefomstandigheden bepalender dan medicatie

/
Graag wil ik verwijzen naar het het blog van Melchior Meijer…

Midas Dekkers: De kleine verlossing of de lust van ontlasten

/
Een interessant nieuw boek van Midas Dekkers. Vergeleken bij…

Het Oerdieet van Remko Kuipers en Eten om te Winnen van Novak Djokovic

/
Koolhydraatrijk en graanrijk niet juist   Graag wil…

Schokkend: Hoe Grip op Koolhydraten hartpatiënte Martine’s leven veranderde…

/
Honger In september 2013 stelde hartpatiënte Martine zich…

Grip op Koolhydraten-App nu in de App-store – Je eigen eetcoach bij de hand

/
*** update: de App is per 1 april 2017 uit de verkoop. Hier lees…

Strijden tegen diabetes met kok en diëtiste – laat koolhydraatbeperking je medicijn zijn!

/
Vandaag 20 december 2013 in de krant: "Strijden tegen diabetes…

Bio-Logisch: Hartpatiënte Martine van zoutarm naar minder koolhydraten. Minder plaspillen en 8 kilo minder.

/
Na jarenlang zoutarm te eten, kreeg hartpatiënte Martine van…

Wereld Diabetes Dag 2013 – het succesverhaal van ex-diabeet Janny

/
Van spuitende diabeet naar ex-diabeet Op Wereld Diabetes Dag…

Verslag Grip op Koolhydraten Meeting – 26 oktober 2013

/
  Na een lange voorbereiding kunnen we terugkijken op…

Afvallen bij lipoedeem met Grip op Koolhydraten

/
Lipoedeem?  Dwing het lichaam dan om vetreserves te verbranden…

Gezamenlijke zomerafvalactie Grip op Koolhydraten: 140 kilo afgevallen! Nieuwe najaarsactie gaat van start.

/
Mooi resultaat dames! 140 kg voor uiteindelijk 53 personen. Dat…

Publicatie ‘koolhydraatbeperking en diabetes’ van Tom Coumans en Very Malcontent staat online

/
Is koolhydraatbeperkt de oplossing voor diabetici? De publicatie…

Grip op koolhydraten naast Broodbuik in de Bijenkorf

/
Trots om als praktisch boek tussen de vrij-theoretische bestsellers…

Broodbuik en Grip op Koolhydraten

/
  De Nederlandse vertaling Broodbuik van cardioloog William…

Grip op Koolhydraten Stevia

/
Nieuw: In de webshop eigen merk Grip op Koolhydraten Stevia. -…

Gezamenlijke afvalactie Grip op Koolhydraten: 106 kilo afgevallen

/
De gezamenlijke 8-weekse afvalactie is geëindigd en Karin74,…

Dr. Steve Phinney: Eet minder koolhydraten en meer vetten

/
Zeven stappen voor optimale vetverbranding  Uit de blog van…

Recensies bol.com

/
Voordat mensen tot aanschaf overgaan, is het lezen van recensies…

Altijd Wat met een interview en supermarktsafari met Michael Moss, auteur van Salt – Sugar – Fat

/
Interview en Supermarktsafari met Michael Moss – Auteur van…

Enquête “Koolhydraatbeperkt voedingsprogramma en diabetes 2”

/
Lees hier alvast een succesverhaal van diabeet en forumlid mammadons.…

Glucose verzadigt, fructose niet. Dit zou de mogelijke verklaring/oorzaak kunnen zijn van de obesitasepidemie.

/
Fructose staat bij Grip op koolhydraten op de rode lijst! Goed…

Met grip op koolhydraten 26 kilo kwijt in 32 weken

/
Grip op Koolhydraten forumlid Bianca begint in juli met Grip…

Hartgezondheid linolzuur aantoonbaar onbewezen. Vier vragen voor het Voedingscentrum

/
De Schijf van Vijf dient aangepast te worden met een eerherstel…

NOS journaal meldt: Omega-6 mogelijk ongezond

/
Het NOS journaal (6 februari 2013) meldt dat Omega-6 vetzuren…

Three Djokovic links voor Tim Noakes

/
World No.2 Novak Djokovic claims giving up “pizza, pasta and…

Yvonne, gaat Grip op Koolhydraten voor mij werken?

/
Goedemiddag, Ik heb uw boek "grip op koolhydraten" gekocht en…

“Verzadigd vet is ook goed” gelezen in Margriet 52-2012

/
Baanbrekend nieuws! Artikel van Melchior Meijer in Margriet…

Nederlandse vertaling van Wheat Belly in 2013: Tarwebuik – Broodbuik

/
Vanuit de uitgeverswereld is mij ter oren gekomen dat er in april/mei…

“Vet eten voorkomt complicaties bij operatie” uitkomst van promotieonderzoek van Jacco de Haan

/
Weer goed wetenschappelijk nieuws! De comeback van vet! 22-11-2012 TWENTE…

Wetenschappelijk onderzoek toont aan: Alleen ’s avonds koolhydraten is gezonder

/
Uit een onderzoek onder 78 politiemannen (Universiteit van Jerusalem)…

Hartproblemen en Diabetes 2 door de ‘versuikering van onze eetcultuur’ en de invloed van de suikerindustrie

/
In deze Blog van Melchior Meijer wordt weer eens duidelijk dat…

Koolhydratendebat in Runnersworld Oktober 2012

/
Een FB-chatconversatie met Erik (oktober 2012): Erik ter…

Topfit topsporten zonder brood

/
Medisch journalist en paleo aanhanger Melchior Meijer heeft weer…

Rapport Gezondheidsraad: Deel van bevolking heeft extra vitamine D nodig via suppletie

/
Nieuw licht op Vitamine D Internationale vitamine D-experts…

Twin Noakes: Koolhydraatrijk-en-vetarm versus Koolhydraatbeperkt-en-vetrijk

/
De 35 jarige identieke tweeling Jax en Jeanne is familiair belast…

Melchior Meijer, Karin Bloemen en Becel

/
In een eerder nieuwsbericht meldde ik al dat Karin Bloemen zich…

Becel-boegbeeld Karin Bloemen: “Zo leuk, mensen geloven alles.”

/
  Bovenstaand artikel las ik in een blad dat ik bij …

Richard de Leth – Oersterk – en huisarts Hanneke Nasheed-Linssen tegen ‘Schijf van vijf’

/
Steeds meer artsen komen in opstand tegen de voedingsrichtlijnen…

Kris Verburgh: De Voedselzandloper – De Voedingswaarheid?

/
Het boek "De voedselzandloper, over afvallen en langer jong blijven"…

Grip op Koolhydraten bruidje Eva in Vriendin.nl

/
Trots op Eva! Eva heeft haar doel bereikt en getrouwd in maatje…

Diëtisten klagen Paleo Steve Cooksey aan vanwege diabetes voedingsadviezen

/
Op de site van Melchior Meijer het volgende bericht : Steve…

Voor boekwinkels een gat in de markt: Koolhydraatbeperking. Duik daar in!

/
  Koolhydraatbeperking is Trendy Topic. Een gat in de markt…

Eet liever noten dan chips: Van noten eten word je slank.

/
  Mensen die aan de lijn hebben de neiging om calorierijke noten…

Vroege dementie door ongezonde leefstijl: Vermijd aspartaam en smaakversterkers

/
Een verontrustend bericht van 4 hoogleraren. "Nederland wacht…

Grip op Koolhydraten-diëtisten

/
Hoe meer diëtisten de koolhydraatbeperkte boodschap uitdragen,…

Met Grip op Koolhydraten normale ‘merkloze’ producten en geen ‘light-meuk’

/
  Het zal maar gebeuren dat alle light-meuk straks uit…

Goed bericht van een ex-migraine patiënte met dank aan Grip op Koolhydraten

/
Email van Petra: Hallo, Een woord van dank aan Yvonne. Ben…

Pas op: Grip op Koolhydraten heeft GEEN connecties met Het Mentale Dieetplan en Katja Callens

/
Grip op Koolhydraten heeft absoluut GEEN connecties met het…

Nederlanders eten te veel zout. Vijf prangende vragen beantwoord.

/
22 februari 2012: "RIVM: Nederlanders eten te veel zout" Daarmee…

Radio discussie SUIKER IS GIF – RTV Noord Holland de Peiling – met o.a.Yvonne Lemmers

/
Op 8 februari 2012 werd ik gebeld door Radio Tv Noordholland…

Een doorbraak: NRC Next opent met de kop SUIKER IS GIF

/
  Suiker is als alcohol Nrc.next opent met de kop 'Suiker…
Basisboek Grip op Koolhydraten - Opgewicht

Helft Nederlanders is te dik, futloos en heeft daardoor geen zin in bewegen

/
Wat wordt er gezegd over dikke mensen? Dikke mensen zijn lui. Dikke…

Dr. Mike Moreno 17 dagen dieet, Dr. Atkins, Dr. Frank, Dr. Dukan, GOK en lauw water

/
Januari 2012, heel Nederland is aan het lijnen. Afslanken is…

Yvonne Lemmers op facebook

/
Vanaf 15 december 2011 ben ik te volgen via facebook via…

Yvonne Lemmers: “Pas tevreden als de prins gaat ‘gokken'”

/
De Gelderlander, 2 december 2011 Yvonne Lemmers uit Beneden-Leeuwen…

De vethysterie is de grootste zeepbel van medische wetenschap

/
Prof. dr. George Mann, vetexpert, in wetenschappelijk tijdschrift…