Erythritol – Grip op Koolhydraten

 5,25 incl. btw

Hersluitbare zak met een inhoud van 300 gram

100% erythritol

Voedingswaarde per 100 g: Energie 0 kJ /0 kcal, vet 0 g, koolhydraten 99,8 g, waarvan suikers 0 g, waarvan polyolen 99,8 g, eiwitten 0 g, Zout 0.05 g.

Erythritol als suikervervanger

Erythritol is een ideale vervanger van suiker of andere zoetmiddelen. Het proeft naar suiker en het ziet er uit als suiker. Erythritol geeft een heerlijke zoete smaak aan smoothies, yoghurt, tussendoortjes, dranken, ijs en andere (na)gerechten. Erythritol is ook te gebruiken in koolhydraatarme Grip op Koolhydraten baksels. In de Grip op Koolhydraten boeken staan veel zoete baksels waarin we zowel stevia als erythritol gebruiken.

Dosering:

Erythritol heeft een zoetkracht van 70% ten opzichte van suiker.
Dus je hebt 143 gram erythritol nodig om 100 gram suiker te vervangen.

Aanrader: mengsel van erythritol-stevia

Door erythritol te mengen met Grip op Koolhydraten stevia poeder heb je niet zoveel nodig en beperk je de lichte darmklachten die sommige mensen ervaren bij een behoorlijke hoeveelheid polyolen waar erythritol ook toe behoort. Grip op Koolhydraten Stevia poeder is een non-bitter extract en is 100 keer zo zoet als suiker. Dus 1 gram stevia poeder is genoeg om 100 gram suiker te vervangen.  (N.B. Stevia producten die 250 keer zoeter zijn dan suiker bevat stevia met een bittere bijsmaak.)

👉 Stevia poeder is zo licht, dat het niet af te wegen is op een gewone keukenweegschaal. Gebruik daarom een gestandaardiseerde theelepel van 5 ml om de hoeveelheid af te meten.

1 theelepel is 2 gram steviapoeder.

✅  Mengsel 1 : 1 erythritol-stevia

Voeg toe per 100 gram erythritol: 0,7 gram pure stevia poeder = 1/2 theelepel van 5 ml

1 gram erythritol-stevia komt dan ongeveer overeen met de zoetkracht van 1 gram suiker.

100 gram erythritol-stevia komt dan ongeveer overeen met 100 gram suiker. In een recept kun je dan 1 op 1 suiker vervangen door dit mengsel van erythritol-stevia.

Je kunt ook meer stevia toevoegen. Dan heb je minder erythritol nodig:

✅ Mengsel 1 : 2 erythritol-stevia

Voeg toe per 100 gram erythritol: 1,5 gram pure stevia poeder = 3/4 theelepel van 5 ml

1 gram erythritol-stevia komt nu overeen met de zoetkracht van 2 gram suiker.

50 gram erythritol-stevia komt dan ongeveer overeen met 100 gram suiker

Op voorraad

Wat is Erythritol?

Erythritol is een natuurlijke zoetstof die van nature voorkomt in sommige paddenstoelen, vruchten (o.a. watermeloen, druif en peer) en gefermenteerde voeding zoals wijn, kaas en soja-saus. Erythritol is de enige natuurlijke polyol en is geproduceerd middels natuurlijke fermentatie en heeft ongeveer 70% van de zoetkracht van gewone suiker en het is een ideale vervanger van riet-, bietsuiker of andere zoetmiddelen. Geeft een heerlijke zoete smaak aan smoothies, yoghurt, tussendoortjes, dranken, ijs, andere (na)gerechten en zoete baksels.

Erythritol is de enige polyol die geen calorieën bevat. In tegenstelling tot de andere polyolen (zoals sorbitol, mannitol, xylitol) wordt erythritol grotendeels opgenomen in de grote darm en nagenoeg volledig uitgescheiden via de urine. Het beïnvloedt de bloedsuikerspiegel niet en is daardoor een goed alternatief voor diabetici.

Glycemische index & Bloedsuikerspiegel

Deze Erythritol heeft een glycemische index van 0. De glycemische index (GI) zegt iets over de snelheid waarmee koolhydraten in de darm worden verteerd en als glucose in het bloed worden opgenomen. Des te lager des te gunstiger voor de bloedsuikerspiegel. De bloedsuikerspiegel staat voor de hoeveelheid insuline in het bloed van het lichaam. Men kan zowel een te lage als een te hoge bloedsuikerspiegel hebben, wat uiteindelijk voor de ziekte diabetes kan zorgen. Het lichaam haalt de bloedsuiker vooral uit het koolhydraatrijke voedsel dat men eet.

 

Wist je dat...
- In veel producten met stevia die te koop zijn, zit óf nog voor een groot deel suiker óf het goedkope bulkmiddel maltodextrine (=de poedervorm van glucose-fructosestroop). Suiker en maltodextrine zijn koolhydraten en hebben een hoge glycemische index (GI). Deze steviaproducten zijn daarmee dus NIET koolhydraatarm.
- Ook de smaak van de diverse producten met stevia verschilt. Grip op Koolhydraten stevia is gemaakt van een non-bitter extract. De smaak komt daarmee zeer dicht bij de smaak van suiker, zonder vervelende bijsmaak.

Erythritol is een koolhydraatarme zoetstof én GOK-groen

Net als stevia is erythritol een zoetstof die toegestaan is bij Grip op Koolhydraten. De koolhydraten komen niet in het bloed terecht en hebben daardoor geen invloed op de bloedsuiker en het bevat geen calorieën, het wordt alleen opgenomen in de dunne darm en via de urinewegen uitgescheiden en hierdoor worden de calorieën van Erythritol niet opgenomen. Erythritol beïnvloedt de bloedsuikerspiegel niet en is daardoor een goed alternatief voor diabetici.

Extra informatie

Gewicht 0,3 kg

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Erythritol – Grip op Koolhydraten” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *