Uitslag Koolhydraatverslaafden test

Je hebt de test voltooid.
Bekijk hoeveel punten je behaald hebt en
lees bij het bijbehorende level wat het inhoudt.
Doe er je voordeel mee.

punten

0 – 5 punten = Level 1 Koolhydraatverslaving

Proficiat! Je eet wel koolhydraten, maar je kunt je beheersen. Waarschijnlijk heb je geen gewichtsprobleem. Wellicht omdat je veel beweegt. De koolhydraten die je eet worden gebruikt als directe energie en worden niet als vet opgeslagen. Het volgen van de richtlijnen van Grip op Koolhydraten fase 2 (opgewicht blijven) is aan te bevelen. Dit voorkomt dat je in een hoger level van koolhydraatverslaving komt.

Had je eerst verslavingslevel 4, 3 of 2 en ben je nog niet opgewicht, blijf dan Grip op Koolhydraten fase 1 (opgewicht komen) volgen.

 

6 – 10 punten = Level 2 Koolhydraatverslaving

Je bent licht koolhydraatverslaafd. Om niet naar level 3 te gaan is het aan te raden om minimaal 6 weken Grip op Koolhydraten fase 1 (opgewicht komen) te volgen en te voelen wat deze verandering van voeding voor je lijf betekent. Waarschijnlijk zit je dan snel op level 1 van deze verslavingstest. Heb je dan je streefgewicht behaald, dan ga je over op Grip op Koolhydraten fase 2 (opgewicht blijven).

 

11 – 15 punten = Level 3 Koolhydraatverslaving

Je bent behoorlijk koolhydraatverslaafd. Kans is groot dat de verslaving alleen maar toe gaat nemen en dat honger en overeten je leven nog meer gaan beheersen, met alle lichamelijke en geestelijke gevolgen van dien.
Start met Grip op Koolhydraten fase 1. Het zal je goed doen.

 

16 – 20 punten = Level 4 Koolhydraatverslaving

Je bent ernstig koolhydraatverslaafd. De koolhydraten hebben je in de greep en zorgen ervoor dat je dóór blijft eten en drinken. Je zit dan in de vicieuze cirkel van honger en overeten, met alle lichamelijke en geestelijke gevolgen van dien.
Het volgen van de richtlijnen van Grip op Koolhydraten fase 1 zal daarin snel verbetering brengen waardoor je naar een lager verslavingslevel zakt. Wellicht gaan de eerste weken met wat lichamelijke ongemakken gepaard door de overgang naar de vetverbranding en het afkicken van bepaalde voedingsstoffen. Daar zul je even door heen moeten. Het lichaam is dan bezig om zich aan te passen aan de andere voedingsstaat, van vetopslag naar vetverbranding. Daarna voel je je snel energieker en beter dan voorheen. Lees meer daarover op pagina 53 en 54 van het basisboek Grip op Koolhydraten – Opgewicht.
De vicieuze cirkel van honger en overeten kan met koolhydraatbeperking doorbroken worden. Dit wordt als bevrijdend ervaren.
Naast gewichtsvermindering, meer energie en gezondheidsverbetering is dit bevrijdende gevoel een van de meest gewaardeerde voordelen van Grip op Koolhydraten.

Grip op Koolhydraten fase 1 (opgewicht komen): Zie de volledige richtlijnen in basisboek Grip op Koolhydraten – Opgewicht vanaf pagina 35 – 55.

 

Blijf jezelf regelmatig controleren met deze test.

Level 1 is het hoogste streven. Zodra je weer een level gestegen bent, ga dan direct over op Grip op Koolhydraten fase 1. Het koolhydraatbeperkte kunstje zal je snel weer naar level 1 laten zakken.
Test jezelf minimaal 1 x per 6 weken om de mate van verslaving te bepalen.
Hoe meer grip op koolhydraten je hebt, hoe minder Ja’s!

Meer lezen?

Hulp bij Grip op Koolhydraten
Succesverhalen
Blogs over Grip op Koolhydraten