Zout is de nieuwe zondebok.
Dit staat weer garant voor veel aanprijzingen van nieuwe voedingsmiddelen met vermelding:
Nu met nóg minder zout
Minder zout is nóg meer gezondheid
Minder zout en tóch veel smaak
Ooit weleens zoutloos brood gegeten?????
Door het gebruik van de natuurlijke smaakmakers zout en vetten kunnen
de kunstmatige smaakmakers achterwege blijven.
En dát is goed voor je gezondheid.
Daar hebben we geen becelbrood en becelhalvarine voor nodig.
Door gebruik van de natuurlijke smaakmakers
zout en vetten
minder kunstmatige smaakmakers / E-nummers!!!!
©Yvonne Lemmers
diëtiste met Grip op Koolhydraten
Zout is noodzakelijk voor onze stofwisseling, sterker nog, zonder zout gaan we de pijp uit. Geraffineerd zout is de boosdoener, ontdaan van alle broodnodige (sporen-)mineralen en voorzien van anti-klonter toevoegingen, waaronder vaak zelfs aluminium verbindingen (neuro-toxinen!).
Ongefilterd en ongeraffineerd zout gewonnen uit zee of oceaan is goed en zelfs nodig voor de gezondheid.