Courgettespaghetti
Courgettespaghetti – Recept uit Grip op Koolhydraten – Dagmenu’s, richtlijnen en recepten – Op deze foto de variant Taughetti
Een volwaardige maaltijd, waarbij je de originele witte
spaghetti helemaal niet mist.
COURGETTESPAGHETTI MET
GEHAKT EN CHAMPIGNONS
• 1 ui
• 250 g champignons
• 1 puntpaprika
• 2 courgettes
• Jozo-zout en peper
• 300 g rundergehakt
• 350 g tomatensaus (zie blz. 172)
• geraspte kaas (optioneel)
Snijd de ui fijn en de champignons in schijfjes.
Was de paprika, snijd hem in de lengte doormidden, verwijder de
zaadjes en snijd de paprika in stukjes.
Was de courgette en snijd hem in sliertjes met een spiraalsnijder, of gebruik
een scherp groentemesje om de courgette julienne (lange
luciferdunne reepjes) te snijden.
Verwijder de zachte binnenkant, en snijd de sliertenmassa in kortere stukken.
Bestrooi met 2 theelepels zout en laat minimaal een
kwartiertje intrekken. Zo trekt het vocht uit de courgette
en wordt het gerecht minder vochtig.
Bak de ui een paar minuten.
Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
Voeg de champignons en de paprika toe en roerbak enkele minuten.
Voeg de tomatensaus toe. Mocht je de saus nog wat dunner willen, dan voeg je een beetje
water toe.
Roerbak de uitgelekte courgette de laatste paar minuten mee en breng op smaak met peper en zout.
Strooi er op het bord naar wens geraspte kaas over.
Varianten
- Vervang het gehakt door kipfilet.
- Vervang courgetti door taugé (200 gram).
- Courgette-spaghetti en taughetti zijn ook
lekker met spekjes, kipfilet, paprika, bosui
en pesto. - Courgetti en taughetti zijn ook lekker met
spekjes, kipfilet, paprika, bosui en pesto.
Dit recept is GOK-groen, koolhydraatarm.
.Zie ook het recept van Fricandeausalade op deze pagina:
Meer lezen?
Lees hier wat het verschil is met de andere Grip op Koolhydraten boeken.
Recensies bekijken?
Ga dan hier naar Bol.com