snelle gok aankondiging Grip op Koolhydraten

Snelle GOK – aankondiging nieuw boek

snelle gok aankondiging Grip op Koolhydraten

Snelle GOK – aankondiging nieuw boek

Met trots mag ik melden dat we – in samenwerking met Kosmos – weer een nieuw Grip op Koolhydraten boek aan het samenstellen zijn. Dit keer met medewerking van hobbykok en GOK-kanjer Martine van den Brink. Naar verwachting zal het boek in het najaar van 2021 in de winkels liggen! 

In dit nieuwe boek – met de voorlopige werktitel Snelle GOK – komen ca. 80 GOK-groene en GOK-oranje recepten. Alle gerechten worden weer met de mooiste styling en fotografie in beeld gebracht. En om het nog makkelijker te maken staan er weer voorbeeldmenu’s in het boek met daarin een aantal van de recepten in het boek verwerkt. Maar zoals altijd zijn dit slechts voorbeeldmenu’s waar van afgeweken kan worden. Eigen keuze blijft immers voorop staan, dus mixen en matchen maar!

Naast de recepten en de menu’s staan in het boek o.a. de verkorte richtlijnen van GOK, een aantal GOK-kers met hun verhaal – waaronder natuurlijk het schokkende ervaringsverhaal van Martine – en nog andere bijdragen en teksten. Daar zijn we druk mee bezig.

———

In de privé facebookgroep van Grip op Koolhydraten kennen velen Martine al.

Martine is geboren met een hartafwijking en heeft van jongs af aan al heel wat levensnoodzakelijke operaties gehad. Door haar hart is zij altijd fysiek beperkt gebleven, maar geestelijk is ze een bijdehante tante. Haar hele leven was ze al op dieet – vetarm en zoutarm en heeft ze plasmedicatie om het vocht af te drijven om haar hart in conditie te houden. Al dat zoutarme vetarme en daarmee koolhydraatrijke eten heeft haar lijf en gewicht vele jaren geen goed gedaan. Martine: “In september 2013 hoorde ik van een vriendin voor het eerst iets over Grip op Koolhydraten. Ik deelde met haar mijn frustraties over het ‘eeuwige lijnen’ en de honger die daarbij hoorde. Ze vroeg me of ik ooit had gehoord van Yvonne Lemmers en Grip op Koolhydraten. Dat had ik dus niet.”

Zo kwam Grip op Koolhydraten in haar leven! Het resultaat noemde ze na 4 maanden ‘schokkend’. Lees hier het verhaal van Martine.

Martine is moderator op het forum geweest en een aantal jaren beheerder van de facebookgroep. Martine en ik hebben altijd een prima samenwerking gehad. Om haar privétijd optimaal te benutten heeft ze haar beheertaken naast zich neer gelegd en is ze in kleine groepjes aan de slag gegaan. Daar haalt Martine – met al haar beperkingen – veel vreugde en voldoening uit. In diverse privé groepjes heeft Martine vele GOK-kers de fijne kneepjes van Grip op Koolhydraten bijgebracht. De ‘strenge’ juf in Martine kon ze daar in botvieren. Samen met Chantal vormde ze een goed duo. De begeleidingsgroepjes zijn een beetje stil komen te liggen omdat Chantal druk aan de slag is in de zorg, ze is voornamelijk nachtzuster. Chantal is ook een van de succesverhalen van GOK. Lees hier het verhaal van Chantal

Chantal is ook zo dankbaar dat in 2015 GOK op haar pad gekomen is. De energieke nachtzuster zoals Chantal nu is, zou zonder GOK en dus zonder verandering van eetstijl, waarschijnlijk in een rolstoel gezeten hebben met diabetes.

Martine eet en kookt nu al 7,5 jaar met Grip op Koolhydraten. Niet meer zoutarm en niet meer vetarm, maar wel koolhydraatbeperkt. Op haar blog De Keuken van Martine heeft ze inmiddels veel mooie recepten staan. Vele forum / facebookgroepleden maken ook zeer regelmatig gebruik van haar lekkere snelle en makkelijk klaar te maken recepten en smullen ervan!

Met dit nieuwe boek laten we iedereen kennis maken met GOK-proof recepten die én snel én makkelijk klaar te maken zijn. Daarnaast enorm voedzaam én lekker. 

En zoals Martine het zegt: Als ik het  – met mijn energie – kan, dan kan iedereen het! 

Meer lezen:

@ Meer inspirerende GOK- Succesverhalen

 

@  Alle boeken van Grip op Koolhydraten vind je in de Webshop Grip op Koolhydraten

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *