Handleiding iPhone

.

Kalender

Je eigen dag- en weekmenu’s bijhouden.

Via ’mijn menu’s’ kun je menu’s bekijken.

Via de knop ‘+’ kun je een ‘menu kiezen’ om toe te passen in de actuele week in de kalender. Je kunt meerdere weken vooruit plannen. Telkens uitgaande van één van de menu’s.

Een dag is ingedeeld in 3 dagdelen/eetmomenten: ochtend, middag, avond.
Voorbeeld dagindeling: •Ochtend: (groen) ontbijt
Middag: (groen) lunch + tussendoortje van 16.00 uur
Avond: (oranje) diner + klein hapje om 21.00 uur

Het toegepaste menu kan naar wens gewijzigd worden.

In de kalender kun je ook het aantal personen per dagdeel wijzigen.

Het verwijderen van recepten en producten gaat via een ‘swipe’ beweging: veeg met je vinger over het recept en het rode ‘delete’ blokje verschijnt.
Toevoegen van producten of recepten gaat via het ‘+’teken.

Als je tussendoortjes gebruikt, kies dan uit de productenlijst de producten (zoals een blokje kaas en een paar olijven) en voeg die toe aan een van de drie eetmomenten.

Naar keuze kun je ook al je drank bij gaan houden. Koffie, thee en water bijvoorbeeld. Je kunt er ook voor kiezen om dit bijvoorbeeld in de eerste weken wel te doen, en later niet meer.

Maak je eigen weekmenu’s:
De basis GOK-app bevat 3 weekmenu’s die naar eigen wens aangepast kunnen worden nadat ze in de kalender geladen zijn. Door de gekleurde vakjes kun je zien of een dagdeel/eetmoment groen, oranje of rood is. Je ziet in een oogopslag of je goed bezig bent en waar er nog wat aangepast kan worden.

Kies bij het maken van een eigen weekmenu een toepasselijke naam. Liever niet weekmenu 4, weekmenu 5 etc. Die namen zijn gereserveerd voor de extra menu’s die aangeboden worden via updates.

Zie: GOK > weekmenu’s kopen.

<’h3′ class='av-special-heading-tag ' itemprop="headline" >’Kalender

Via de knop ‘mijn menu’s’ kom je in het scherm ‘Menu’s’ waar je zelf weekmenu’s samen kunt stellen en wijzigen.
Deze weekmenu’s kun je daarna keer op keer toepassen in de kalender.
Eigen weekmenu’s zijn via ‘mijn menu’s’ aan te passen en te verwijderen.
Let op: De 3 standaard-weekmenu’s WEEK 1, 2 en 3 zijn NIET te wijzigen en te verwijderen. Wel aan te passen in de kalender.

Weekmenu aanmaken:

Via het ‘+’teken kom je in het scherm ‘Nieuw menu’

Menu naam en menu omschrijving:
Kies een toepasselijke naam en omschrijving voor je eigen menu. Liever niet weekmenu 4, weekmenu 5 etc. Die namen zijn gereserveerd voor de extra menu’s die aangeboden worden via updates.

Let op: De menu naam en menu omschrijving die je invult, kunnen later niet meer gewijzigd worden.

Na ‘toevoegen’ kom je in het scherm ‘bewerk menu’

Kies + om een recept of product te kiezen.

De recepten worden aangepast aan het standaard aantal personen voor het betreffende dagdeel. Dit is te wijzigen via GOK > instellingen.

ReceptenDe productenlijst, met meer dan 1600 producten is een goed hulp- en leermiddel om regelmatig te bekijken. Ook handig als boodschappencoach in de supermarkt.

Ieder product heeft een kleurbutton groen, oranje of rood, volgens de indeling van de productlijsten uit het basisboek Grip op Koolhydraten (groene lijst = koolhydraatarm, oranje lijst = koolhydraatrijk, rode lijst = te vermijden).

De producten zijn ingedeeld in categorieën, met een erg handige en snelle zoekfunctie.

Producten met ster*: Sommige producten komen twee keer in ‘producten’ voor, als een groen product (met ster*) en als een oranje product.

I-button: Achter producten met een i-button staat extra informatie.

Bijvoorbeeld:
Tomaten* (groen) : max. 50 gram p.p.
Tomaten (oranje): meer dan 50 gram p.p.
Griekse yoghurt* (groen): max. 100 gram p.p.
Griekse yoghurt (oranje): meer dan 100 gram p.p.
Avocado* (groen): max. een halve p.p.
Avocado (oranje): meer dan een halve p.p.

Minder dan 50 gram tomaten, minder dan 100 gram griekse yoghurt en maximaal een halve avocado past dus in de koolhydraatarme eetmomenten. Kies bij het samenstellen van een eigen recept dan het groene product met ster.

In je koolhydratenuur mag je naar wens meer nemen van deze producten. Kies dan het oranje product zonder ster.

N.b. Er zit geen controle op via de app. Daarom zelf letten op de ster*-producten.

Smaakversterkers en glucose-fructosestroop

Op de rode lijst van het basisboek staan o.a. de volgende ingrediënten: smaakversterkers, kunstmatige zoetstoffen en glucose-fructosestroop. In veel producten zijn deze stoffen verwerkt.
Een aantal producten, waaronder alle kunstmatig gezoete producten en ontbijtkoek, hebben de kleur rood gekregen. Vermijden dus!
We hebben er voor gekozen in deze GOK-app om de producten aan de hand van de koolhydraten een kleur te geven. Daarom kan het voorkomen dat een product met smaakversterker ‘groen’ is (vooral bij de bewerkte vleesproducten) of een product met glucose-fructosestroop ‘oranje’ is (vooral snoep en koek). Als je erg gevoelig bent en/of moeilijk afvalt zet dan de puntjes op de i en ga goed etiketten lezen om zoveel mogelijk alle smaakversterkers en glucose-fructosestroop te vermijden.

‘Vers’ eten, dus zonder potjes, pakjes en zakjes heeft altijd de voorkeur.

Eet zoveel mogelijk wat het seizoen te bieden heeft.

Inkopen

Via ‘inkopen’ stel je een boodschappenlijst samen.

Er kan gekozen worden voor welke dagen er ingekocht dient te worden. Dit gaat via de ‘kalender’. De GOK-app maakt een boodschappenlijstje aan de hand van de gekozen menu’s en recepten voor de gekozen dagen. Naar keuze kunnen er recepten of producten verwijderd worden omdat die al in huis zijn (zoals zout, olijfolie, quiche, crackers). Je kunt maximaal 7 dagen in het voren inkopen.

Via ‘los item’ is het mogelijk om bijv. wc-papier, afwasmiddel en aluminiumfolie toe te voegen aan je lijstje.

Via ‘e-mail inkopen’ wordt de lijst met producten en hoeveelheden naar je eigen email verzonden.

GOK = Meer

 • Metingen & grafieken
  Meten is weten. In de tabel vul je bijvoorbeeld 1 x keer per week je nieuwe gewicht en buikomvang in.

  Draai je toestel horizontaal om de grafieken te zien.
  Handig hulpmiddel om je resultaten in beeld te zien.

 • Berichten
  Als je bij instellingen gekozen hebt voor ‘Push berichten ontvangen’ dan komen hier de ontvangen berichten te staan.
 • Instellingen
  De persoonlijke instellingen die bij de eerste keer openen van de GOK-app gevraagd worden, kunnen hier gewijzigd worden.

  Zoals het standaard aantal personen per dagdeel. Bijv. ontbijt en lunch voor 1 persoon en koolhydratenuur voor 4 personen. Per maaltijd kan naar keuze dit aantal nog gewijzigd worden. Handig om je boodschappenlijstje zo precies mogelijk op te stellen.

  Het streefgewicht kan hier bijgesteld worden. Vooral voor mensen die 20+ kilo af willen vallen is het raadzaam en motiverend om bij de start van Grip op Koolhydraten het streefgewicht niet al te laag in te stellen. Later kan het streefgewicht via ‘Instellingen’ nog aangepast worden.

 • Test koolhydraatverslaving
  Hier zie je in hoeverre je koolhydraatverslaafd bent. Test regelmatig in welk level van verslaving je zit. Als je goed “GOKt” dan zul je snel verbetering zien. Deze test is tevens een goed middel om anderen in te laten zien wat koolhydraten zijn en wat de invloed kan zijn op lichaam en geest.
 • De 10 richtlijnen van GOK
  Dit zijn de beknopte richtlijnen van Grip op Koolhydraten fase 1 (opgewicht komen)

  Voor de volledige richtlijnen en verdere uitleg van fase 1 zie basisboek Grip op Koolhydraten – Opgewicht vanaf pagina 35 – 55.

 • Disclaimer
 • Weekmenu’s kopen
  In de GOK-app zitten standaard 3 weekmenu’s. Extra weekmenu’s met bijbehorende recepten zijn als zogenaamde in-apps te koop. Weekmenu 4, weekmenu 5 etc. Een aantal keren per jaar zal er een nieuw weekmenu als in-app te koop aangeboden worden.

  Ieder nieuw weekmenu is weer inspirerend, motiverend en verrassend. Zorg daarom dat je altijd de laatste update van de GOK-app hebt.