Gastblog Karen Plantinga – Diabetes challenge: Iets voor jou?

Gastblog Karen Plantinga

Yvonne Lemmers:

NIEUW: Gastblogs – Aangezien er veel meer mensen met Grip op Koolhydraten begeleiden, wil ik regelmatig gastblogs gaan plaatsen van met name diëtisten uit het Grip op Koolhydraten netwerk. Ook meerdere succesverhalen zullen op de site verschijnen. Want de vele voordelen en succesverhalen van koolhydraatbeperkte voeding kunnen niet genoeg verkondigd worden. Daarom start ik graag met een gastblog van Karen Plantinga.

Wie is Karen Plantinga?

Karen is GOK-diëtist én tevens voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) en is al jaren overtuigd van koolhydraatbeperking als dé voedingsrichtlijn voor met name diabeten en mensen met overgewicht.

Hieronder het voorstelverhaal van Karen afkomstig van haar website.
In deze Grip op Koolhydraten – gastblog wil Karen graag haar nieuwe online cursus via deze site onder de aandacht brengen. Je kunt Karen ontmoeten op de Libelle zomerweek van 15 t/m 21 mei 2017

Karen Plantinga blogt:

In 1991 ben ik afgestudeerd diëtist en begonnen bij Nutricia op de Medische Voedingslijn. In 2008 is mijn praktijk gestart in Woerden. Deze draai ik met 2 collega’s met veel plezier. Koolhydraatarm eten is mijn specialisatie geworden en daarmee heb ik al vele diabeten geholpen. Maar ook mensen met prikkelbaar darmsyndroom en overgewicht hebben hier baat bij. Het is een enorme motivatie om te zien hoe verandering van eten de kwaliteit van leven verbetert. Sinds 2016 ben ik in mijn nieuwe woonplaats Almere een tweede praktijk gestart. Sinds november 2014 ben ik voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD).

 

100 dagen Diabetes challenge: iets voor jou?

100 dagen Diabetes challenge – Karen Plantinga en Patricia Vermeulen

Karen blogt:

Als je als diëtist in de 1e lijn werkt (zorg rondom de huisarts), krijg je vaak te maken met mensen met diabetes type 2. Bijna altijd hebben de mensen overgewicht en worden er handenvol medicijnen geslikt om bloedsuiker, bloeddruk en cholesterol in toom te houden.

Door de zorgverlening rondom die mensen wordt het gewicht vaak aangestipt als aandachtspunt. Hoe gezonder je gewicht, hoe minder last je hebt van al je kwaaltjes. Dat lijkt zo makkelijk, maar is het in de praktijk niet.

Koolhydraten boosdoeners

Sinds de ontdekking dat koolhydraten de boosdoener zijn in het lichaam, zijn we dat gaan toepassen in de praktijk. Onze klanten met diabetes type 2 en/of overgewicht krijgen een koolhydraatarm dieet. Eerst een aantal weken streng, daarna bouwen we een koolhydraatmoment in en gaan we GOKKEN. (Grip Op Koolhydraten) Het eetpatroon is veranderd en het komt niet meer op het niveau van wat het was. En wat een verbetering in gezondheid geeft dat! Mensen van de insuline af, bloeddrukverlagers die niet meer geslikt hoeven te worden, rustige darmen, prachtige bloedwaarden, fittere en gezondere en vooral ook gelukkigere mensen!
Daar doe je het voor als diëtist!

Cursus voor diabetes 2 en/of overgewicht

Deze ervaringen hebben ertoe geleid dat wij van Health4you2 een nieuwe cursus hebben ontwikkeld voor mensen met diabetes type 2 en/of overgewicht. We gunnen iedereen deze ervaring! We doen de cursus grotendeels online. Daarnaast organiseren we een aantal groepsbijeenkomsten met o.a. Prof. Hanno Pijl en hoogleraar Ingrid Steenhuis die hun bijdrage leveren op het gebied van voeding en diabetes en terugval.

Kijk op www.health4you2.online om het volledige programma te zien. Wil je dit ook? Dat kan! Meld je dan aan.

Wil je ons eerst spreken?

Dat kan ook: mail ons via het contact op onze website of bezoek ons op de Libelle Zomerweek, stand 1261. Je kunt hier een gezondheidscheck doen en meedoen aan een prijsvraag. En natuurlijk beantwoorden wij al je vragen. Tot dan!

 

Patricia Vermeulen en Karen Plantinga – diëtisten – 100 dagen challenge: Iets voor jou?

 

@Diabetes en Grip op Koolhydraten

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *